Músics a card.cat: Entrevista a Maria Eugènia Jaume

Entrevista a: Maria Eugènia Jaume

Nom, data i lloc de naixement, professió?
Maria Eugènia Jaume Esteva, 27/01/1987, estudiant d’Humanitats

Instrument i estudis musicals? Clarinet i Requint, grau elemental complet.

Data d’entrada a la banda? Finals de l’any 1999.

Quants de directors has conegut? Com a titulars de la Banda a Francesc Sapiña i Damià Muñoz. Però per sort al transcurs dels darrers anys hem pogut conèixer molts directors a través de trobades de bandes. Hem pogut conèixer la direcció de Joan Ramón Xamena (antic director de Capdepera i actual director de Lluchmajor) , Tomeu Aulí (director de Petra i Esporles) , Miquel Àngel Bisbal (Director de Montuïri) , Miquel Barceló (director de Porreres) i Maria Puigserver (Directora de Campos) , Tomeu Ginard (Director d’Artà) i els directors de Son Servera: Silverio Duato, el seu fill amb el mateix nom Silverio Duato i l’actual director Joan Toni.

Què destacaries de cada un? Per poder destacar algun tret has de conèixer bé el director i per tant de l’únic que puc parlar és de l’actual director de la Banda, Damià Muñoz, ja que els altres els he conegut de pas, alguns assajos i concert i, en el cas de Sapiña a la direcció durant un any.
D’en Damià és pot destacar que és una persona treballadora que en un moment donat i tot i la seva joventut va saber motivar i aixecar la banda d’un moment de crisi, en que és va trobar quan va arribar. Al transcurs d’aquets anys que fa que és a Sant Llorenç la banda de música ha evolucionat molt i en gran part és gràcies a ell, a la seva dedicació. No és fàcil portar al capdavant un grup tan gros i la banda n’està molt contenta amb ell.

Quina és la música que més t’agrada tocar? En línies generals m’agrada tocar tot tipus de música tindria difícil s’hi m’hagués de decantar cap a una temàtica, però cal destacar que l’època de l’any influeix molt amb l’ànim de tocar un tipus o un altre. Per l’estiu per exemple, gaudeixo molt de tocar les peces de berbena, més mogudes, i realitzar aquet tipus d’espectacle, però al hivern m’agrada molt més gaudir de tocar peces més clàssiques.

De les actuacions que fa la banda al llarg de l’any. Quina t’agrada més? Sens dubte, el concert de Santa Cecília.

Antecedents familiars a la banda? El meu germà Jordi Jaume.

Què t’agrada més de la banda? La música, la relació que tenim entre els músics i sobretot poder gaudir de tocar en conjunt.

Què canviaries? No soc del parer de canviar les coses, si alguna cosa no surt bé, serveix per aprendre dels errors, per tant no canviaria res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.