25 anys de Serveis Socials Municipals

El passat dilluns, dia 18, la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Maria Galmés convocà un acte a l’Auditòrium Sa Màniga per a celebrar els 25 anys de la creació dels Serveis Socials, que es varen crear el 1988. Durant aquest quart de segle hi ha hagut un procés d’implantació a nivell institucional i social. Es va projectà un audiovisual resumint el treball duit a terme pels Serveis Socials de Sant Llorenç i sobre la història dels Serveis Socials a Mallorca.
Avui fàcilment els veïnats identifiquen els Serveis Socials com un conjunt de prestacions que per la seva accessibilitat i per la seva proximitat estat a l’abast de tots.
Aquest serveis estan en perill degut a la nova Llei de bases del Règim Local, que afectarà el model de Serveis Socials d’atenció primària que s’ha anat implantant durant les darreres dècades. D’aquesta nova Llei i dels possibles efectes, parlaren Antoni Crespí Interventor de l’Ajuntament de Sant Llorenç, que explicà els aspectes econòmics municipals de la nova llei, Josep Lluís Obrador Interventor de l’Ajuntament llorenci, que explicà les limitacions de les noves competències municipals.
Immaculada Borràs, Cap de l’Àrea jurídica administrativa de l’IMAS Consell de Mallorca, tancà el torn de intervencions, que seguiren atentament tots els assistents, ja que a partir de la reforma de la Nova Llei la competència en matèria de Serveis Socials s’atribueix a les CCAA. Per tal motiu afectarà a tots els usuaris dels Serveis Socials i de manera especial als professionals que treballen als serveis municipals dels pobles, ja que perilla el seu lloc de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.