Concert de Nadal i celebració 10è Aniversari Coral Gent Gran Punta de n’Amer

El passat dimecres dia 26 de desembre de 2013, la Coral Gent Gran Punta de n’Amer va celebrar el 10è Aniversari de la seva fundació, amb el Concert de Nadal que oferiren conjuntament amb la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar.

Presentació

Concert Nadal – Església Santa Maria de Sa Coma 26-12-2013

Bon vespre, senyores i senyores, autoritats, socis, veïnats de sa Coma.
Benvinguts al Concert de Nadal de la Coral Gent Gran Punta d en’Amer i la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar.
Un concert especial per a tots els components de la coral ja que anit celebrem la creació del 10è aniversari de la coral.
Per aquest motiu hem fet aquest llibret recollint la història de la coral.

No podem parlar dels deu anys de la coral, sense parlar molt breument de la fundació de l’Associació.

El pregó de les Festes de Sa Coma de l’11 de setembre de l’any 2002, na Magdalena Ordinas va reivindicar el dret de les persones majors de la zona costanera a tenir un lloc on reunir-se. L’ajuntament va agafar bona nota i va recolzar la iniciativa. Es crea una comissió per la tramitació dels Estatus, que s’aprovaren l’11 de desembre del 2002.

El dia 2 de gener de l’any 2003, s’obrí oficialment la inscripció de socis al Centre de Salut de sa Coma. Tot i que no disposaven de local propi, la primera activitat que organitzà l’associació va ser una carrossa i comparsa per participar el 17 de gener de 2003, a les tradicionals Beneïdes de Son Carrió.

El 10 de juliol de l’any 2003 es va inaugurar al carrer Mates, 4 el local de l’associació cedit per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Començaren nombroses activitats i una major convivència entre la Gent Gran de la zona costanera.

Una de les activitats que ha tingut sempre gran acceptació a l’associació, ha estat el cant. S’acostaven les festes de Nadal i uns quants socis demanaren a na Margalida Barceló, que els ensenyes a cantar Nadales.

L’ocasió de fer la primera actuació vingué de la mà de l’Ajuntament, amb el nom de: Grup de Gent Gran Punta de n’Amer, ens varen incloure dins el programa de les Festes de Nadal de, dia 26 de desembre de l’any 2003 per fer el Concert de Nadal, conjuntament, amb la Coral de Son Servera.

Na Margalida considerava que no estàvem preparats per actuar en públic, ja que feia poc mesos que assajàvem. Però els nous cantaires estàvem animats i decidits. Ja que acompanyats al piano per na Margarita Roig, ens pareixia que tot anava molt bé.

Arribà el dia del concert i na Margalida ho recorda així: A l’hora de l’assaig començaven a encertar qualque nota, i més o manco funcionava. Però quan es veren davant el públic les cames els feren figa. S’oblidaren de la lletra. Resumint allò va ser un desastre. A més, n’hi havia uns quants, que no vingueren als assajos i es presentaren a cantar. Però, no quedaren escalivats, i els vaig dir que si volien continuar cantant ho havien d’agafar més seriosament i acudir als assajos de manera regular.

D’aquesta manera va néixer la que després del primer concert anomenarem: Coral Gent Gran Punta de n’Amer. La coral sempre ha estat emmarcada con una activitat més de les que du a terme l’associació.

A aquest llibret que entregarem a tots els components de la coral en acabar el concert, es detallen cronològicament més de 75 actuacions.

També fotografies de la coral, viatges, actuacions solidàries, participacions a les festes populars de sa Coma, fundació de l’Associació Gent Gran Punta de n’Amer de Sa Coma, Cala Millor, i s’Illot.

A més d’uns apunts biogràfics de la nostra directora, Margalida Barceló, i de la seva filla, Margarita Roig i del seu nét Pau Vallbona, pianistes de la coral.

Per poder imprimir aquest llibret amb comptat amb l’ajuda de la Delegació de Sa Coma de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Gràcies…Nena Brunet, Aina Umbert, Antònia Brunet i Margalida Sansó. I com no, de l’ajuntament.

Des de la seva creació la coral ha participat a totes les Trobades de Corals de la Gent Gran organitzades per la Federació de Persones Majors de la Part Forana. La primera d’elles va ser el 5 de desembre de l’any 2004 a l’església parroquial de Llubí. Hi participaren un total de quinze corals. A partir d’aquella trobada, els cantaires i la directora varem agafar nous ànims, ja que hi havia corals amb més experiència que cantaven millor que nosaltres, però també n’hi havia que cantaven pitjor.
El 15 d’octubre d’aquell mateix any varem fer un concert a, l’Auditori Sa Màniga, conjuntament amb la Coral Gabellina de Capdepera. De llavors ençà, hem fet dues actuacions conjuntes cada any.
Una de les dates importants per a nosaltres és la primera actuació que férem amb la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar.
Al concert de Nadal del 26 de desembre de l’any 2006 aquí a l’església de Santa Maria de sa Coma. Tant ens va agradar que hem repetit cada any. Gràcies músics, gràcies Damià.

Gràcies… també a l’ajuntament que recolzà les activitats que fa l’associació.
Esperem que el concert de Nadal ens surti millor que mai. Els nostres pianistes estrenaran anit dos altaveus, que ens ha regalat, La Caixa, als va entregar a la coral, la directora de l’oficina de sa Coma, Mireia De Ros i Canalda. Gràcies.
Com cada any el concert de Nadal inclou tres parts. La primera a càrrec de la coral cantarem: La Gavina, Titànic, Mi anhelo, La Lluna i Dolça cançó de bressol, aquestes dues són lletra i música de la nostra pianista, Margarita Roig, i Selecció de Nadales.
Diuen que, “Compartir qualque cosa de nosaltres mateixos, és créixer, renéixer, en humanitat”.Gràcies a tots vostès per compartir aquests petits records dels 10 anys de vida de la Coral Gent Gran Punta de n’Amer.
Agrair a tots les components que al llarg dels anys han format part de la coral, la seva amistat, humanitat, cants, rialles, tristeses i alegries que hem compartit junts. Són molts els cantaires que han format part de la coral al llarg d’aquests anys, i no han pogut continuar per motius de salut, familiars, etc. Un record especial pels companys que ens han deixat, i una abraçada als seus familiars.
Especial ha estat la dedicació a la coral que ha tingut na Margalida Barceló, la seva paciència i dedicació, ens ha fet créixer com a coral.
A na Margarita Roig i en Pau Vallbona que amb la seva música fan renéixer la nostra alegria i il•lusió per cantar.

Amb il•lusió volem començar el Concert de Nadal, commemoratiu del 10è aniversari de la coral, amb el poema que va escriure i musicar, com a Himne de l’Associació de Sa Gent Gran Punta de n’Amer, la nostra directora Margalida Barceló, una de les seves estrofes diu:
A donar un cop de mà
que és molt lo que hi ha
pels més grans fer
endavant a sa Gent Gran
de sa Punta de n´Amer

Presentació II part del Concert Banda de Música de Sant Llorenç

Enguany ha estat un any de celebracions per la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar, ha celebrat els 40 anys de la seva refundació.

Durant aquests quaranta anys la banda ha tingut una bona evolució musical i humana. Evidenciant tots els músics que han format part de la banda, el seu amor per la música.

El seu actual director és Damià Muñoz, un jove músic entregat a la seva feina que ha aportat molt a la banda. Però també ha estat correspost per la il•lusió i treball de tots els músics.

Com he dit abans el 26 de desembre de l’any 2006, varem fer la primera actuació conjunta la coral i la banda. De llavors ençà, gràcies a l’empatia, de la directora de la coral, na Margalida i el director de la banda en Damià, de manera ininterrompuda hem continuat fent cada any concerts amb els músics llorencins.

Fins i tot el passat mes de juny, viatjarem plegats a Eivissa per participar a la Trobada de Corals de la Gent Gran. La banda va acompanyar l’actuació conjunta de totes les corals.

A continuació ens oferiran:
Feliz Navidad, Last Christmas, Chirstmas “pop”, The Polar Expres.

Acabarem el concert amb l’actuació conjunta de la coral i banda interpretant:

1492 The Conquest of Paradise, La Paloma, La del Soto del Parral i Adeste Fideles.

Amb tots vostès la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar i el seu director, Damià Muñóz.

Magdalena Ordinas Febrer                Sa Coma 26 de desembre de 2013

Felicitacions i entrega obsequis

Entrega de regals: en acabar el concert l’Ajuntament va fer entrega a la directora i a la pianista de la coral, d’un ram de flors, a més entregaren a Coral una placa commemorativa i una figura d’un xeremier feta per l’escultor manacorí, Llorenç Ginard.

Salutacions publicades al llibre commemoratiu del 10è aniversari de la Coral

 SALUTACIÓ 10È ANIVERSARI CORAL

Serveixi el present escrit per felicitar, en nom de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, la celebració del 10è aniversari de la creació d’aquest grup de cantaires, homes i dones de sa Coma, que baix la direcció de la seva directora Margalida Barceló han contribuït de forma determinant a la conjunció del teixit associatiu de sa Coma.

Tots ens podem sentir molt satisfets d’aquesta iniciativa musical que durant aquests 10 anys ens ha delectat amb tantíssimes ocasions.

 Moltes felicitats. Mateu Puigròs Sureda

                                    Sant Llorenç 26 de desembre de 2013

Salutació

Presidenta – Associació Gent Gran Punta de n’Amer  i directora

Coral Gent Gran Punta de n’Amer 

Benvolguts socis i cantaires, com a presidenta de l’associació i directora de la coral és  motiu de satisfacció poder celebrar el 10è Aniversari de la Coral.

Es d’agrair haver pogut compartir amb tots els socis i cantaires 10 anys plens d’activitats, concerts i il·lusions. També vull donar les gràcies a totes les persones que m’han ajudat a dur endavant la bona marxa del club i a l’Ajuntament el recolzament i suport econòmic.

 

Pel que fa als cantaires donar-los les gràcies, (ja que som música de cap a peus) i la coral m’ha permès seguir lligada al món de la música. No puc oblidar en un dia tant especial a tots els cantaires que han passat al llarg d’aquests 10 anys per la coral i ja no estan entre nosaltres.

Finalment donar les gràcies al meu home, Nofre que sempre m’ha fet costat. A la meva filla, Margarita pianista de la coral i al meu nét, Pau que des de els 5 anys no s’ha perdut cap concert i també ens ajuda.

                                           Per…Molt d’Anys    Margalida Barceló


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.