Assemblea de pares, mares, alumnes i docents d’Artà

Cinc mesos després de l’inici del curs escolar, poca gent s’estranyarà si asseguram que “Enguany no és un any normal”. Hem viscut devuit jornades de vaga, setmanes verdes, jornades de reflexió; hem vist reaparèixer una unió emocionant entre pares i docents, entre alumnes i docents, entre alumnes i pares…; hem posat a debat de l’opinió pública el tema de l’educació, amb els seus avantatges (l’educació  es mereix estar sempre a la finestra pública) i desavantatges (no sempre és bo opinar d’allò que es desconeix); hem viscut mobilitzacions massives, històriques, a favor d’un consens entre tota la comunitat educativa i a favor d’una llei educativa de qualitat…

A Artà aquesta lluita verda per tal de pressionar el Govern de les Illes Balears perquè  escolti el clam dels professionals de l’ensenyament; perquè aturi el Tractament Integrat de Llengües; perquè es redueixi el nombre d’alumnes a les aules; perquè es tornin a donar beques per menjador, llibres, estudis…; perquè s’atengui a la diversitat; perquè es respecti i es defensi la llengua pròpia de les Illes Balears i la seva cultura…; aquesta lluita, com dèiem, a Artà també s’ha fet sentir, i ha comptat amb el suport de pares, mares, docents i alumnes dels sis centres educatius del municipi. I és així, arran de veure impotents com des del Govern de les Illes Balears es tapen les orelles davant la raó de tot un col·lectiu, com ha nascut l’Assemblea de Pares, Mares, Alumnes i Docents d’Artà.

Representants d’estudiants, de pares i mares i de docents de l’IES Garcias i Font, CC Sant Bonaventura, CEPA Artà, CEIP Rosa dels Vents, CC Sant Salvador d’Artà i CEIP na Caragol, hem coincidit a pensar que són molts més els punts amb els quals convergim que no pas amb aquells que puguem divergir. Som conscients i sabem que junts podem avançar per aconseguir els reptes en l’educació durant els propers anys. I sabem també que per aconseguir la millor educació per als nostres alumnes i fills, és imprescindible conèixer l’opinió dels professionals d’aquest camp, dels docents, pedagogs, pares i mares, psicòlegs… i aprendre a conèixer i escoltar, sobretot, els nostres alumnes. Des de l’Assemblea de PMADA, tenim uns objectius clars:

– Mantenir encesa la flama de la reivindicació iniciada a principi de curs, mentre la política del Govern sigui totalitària i autoritarista.

– Mantenir la unió de totes les parts implicades en matèria educativa (pares, mares, alumnes i docents) de tots els centres educatius del municipi d’Artà, per tal de mostrar la força i implicació a favor de l’educació de qualitat per a totes i tots.

– Aportar a la societat artanenca i a tots els actius del món educatiu (alumnes, pares, mares, docents…) la informació necessària per tal de propiciar un estat d’opinió fonamentat sobre el món educatiu.

– Acostar i convidar els pares, mares, alumnes i docents a la participació activa del disseny educatiu que entre tots volem construir, i aconseguir el consens de tota la societat i comunitat educativa.

D’entrada, hem pensat que una bona manera de presentar-nos al poble serà convidar-vos a tots a la conferència Reptes per a l’educació en els propers anys, a càrrec del doctor Lluís Ballester, professor de pedagogia i diactiques especifiques de la UIB. Serà dia 13 de març, i des de l’Assemblea us anirem informant del lloc i l’hora exactes d’aquesta primera activitat.

Esperam comptar amb la col·laboració de totes aquelles persones que us preocupa l’educació, i que, com nosaltres, estau convençuts que és el pilar fonamental de qualsevol país o poble que es vulgui dir democràtic. Necessitam les vostres opinions, perquè parlar d’educació és parlar de consens, de diàleg i d’enteniment. Qualsevol consulta que ens volgueu fer, ens podeu escriure a assembleaeducacioarta@gmail.com

Signa l’article: Assemblea PMAD Artà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.