Els alumnes de 1r de primària del CEIP Punta de n’Amer amb la guàrdia civil d’Artà

El passat dijous 27de març, els nins i nines de primer de primària del Ceip Punta de n’Amer de Sa Coma, realitzaren una entrevista a un dels guàrdies civils d’Artà, en Paco Ledesma.

Els alumnes estan estudiant les professions, per això sol.licitàrem l’ajuda de la Guàrdia civil, concretament del guardia civil d’enllaç-tutor, figura representativa dins els centres escolars, en compliment del II pla vigent per a la millora de la convivencia i seguretat escolar, i aprovat per el Ministeri d’Interior, i tenint en compte, que molts dels alumnes volen ser guàrdies civils de grans!

Durant una sèrie de sessions, els alumnes i les mestres, anàrem preparant l’entrevista, amb la finalitat de poder conèixer millor i de manera més directe, una de les professions que tant les atreu!

L’agent en qüestió, va acudir a la cita, portant-nos tot tipus de material policial bàsic individual (llinterna per a senyalització, dos guardapits antibales, així com també l’equip per a radiotransmissions, walkie-talkie).

Els nins i nines gaudiren fent-li tot tipus de preguntes, des de preguntes d’àmbit professional, fins a alguna de caire personal.

“ Renyes molt a la gent?, Quan ho fas?, On comprau la roba de guardia civil?, Són de veres les pistoles?, Teniu a algú a la presó?”en són alguns exemples, ja que en feren fins a quaranta.

Al finalitzar la sessió, ens férem fotos tots junts, i en les quals es pot apreciar la bona acceptació que tengueren tant els alumnes i mestres, com també el propi agent.

El Guàrdia Civil ens va obsequiar a ambdues clases, amb un pin de la Guàrdia Civil, i el que ara es troba penjat a les nostres aules, com a record de l’especial visita.

Després de tot això, els alumnes volgueren obsequiar en Paco, i amb el que ja mantenen una grata relació, amb un llibre ple de dibuixos i dedicatòries, fet per ells mateixos.

El passat dimarts dia 2, li entregàrem l’obsequi, quedant d’acord per a programar una visita guiada al quarter de la Guàrdia Civil d’Artà, i que tendrà lloc el proper mes de maig.

Sens dubte, una experiencia molt enriquidora i positiva per ambdues parts! Gràcies!

Activitat desenvolupada per na CATI i na JERÒNIA tutores de primer de primària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.