Biblioactivitats: Maig de poesia

MAIG DE POESIA A LES BIBLIOTEQUES DE SA COMA I SANT LLORENÇ Aquest mes hem celebrat UN MAIG DE POESIA, activitats en torn a la poesia adreçades a tots els cursos del CEIP Punta de n’ Amer i CEIP Mestre Guillem Galmés, inclosa dins el programa Biblioteca-Escola 2013-14.

És varen programar dues activitats, una per els nins de 5è i 6è, i una per tots els altres cursos.

Durant tot el mes a les biblioteques hi ha hagut el RACÓ DE POESIA, espai muntat amb diversos llibres de poesia infantil i altres d’adaptacions d’autors coneguts, Joana Raspall, Lola Casas, Miquel Desclot, Garcia Lorca, Gloria Fuertes,etc, perquè els nins coneguin la poesia i puguin començar a llegir-n’he.

L’activitat programada ESCOLTA, SÓC LA POESIA dirigida als cursos d’educació Infantil, primer i segon cicle de primària va ser tot un èxit. La conducció de l’activitat va anar a càrrec d’Eulari Arlès gran professional de la lectura en veu alta, acompanyada per els músics Emili i Elena, feren que els nins escoltessin amb molta atenció aquests poemes musicats. Poemes senzills, amb llenguatge comprensible, de poetes coneguts.

Dimecres 14, i amb 4 sessions, varen venir 268 nins del CEIP Mestre Guillem Galmés a la biblioteca de Sant Llorenç i el dijous 15, 220 nins del CEIP Punta de n’ Amer a la de sa Coma.

Els objectius de l’activitat eren:

a)donar a conèixer la poesia com a gènere literari,

b)donar la possibilitat als nins d’escoltar poemes recitats i en veu alta de boca d’una professional de la lectura,

c) donar a conèixer el fons de llibres de poesia, que tenim a les biblioteques municipals.

Per els més grans, de tercer cicle,l’activitat va ser LECTURA DE POEMES EN VEU ALTA a càrrec d’ Eulari Arlès, recull de poemes adients per aquestes edats d’autors diversos, tant als nins com als mestres les va agradar molt, col·laborant i participant activament durant tota la sessió.Aquesta activitat va tenir lloc divendres 16 a la biblioteca de sa Coma, a les 9:30 els nins del CEIP Punta de n’Amer i a les 11:30 els del CEIP Mestre Guillem Galmés. Abans de començar l’activitat varen poder visitar l’ exposició del gran poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel(Palma 1913-Barcelona 1938) muntada a l’entrada de la biblioteca.

Maig 2014

Maria Bel Pont

Biblioteca3 Biblioteca2 Biblioteca1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.