Entrevista a Miquel Guitart Femenies

L’odontòleg Miquel Guitart, màster en Implantologia i Cirurgia Oral, és en l’actualitat un dels millors especialistes amb el tractament a pacients afectats per Malalties Rares.

Dr. Guitart, com ha canviat el seu treball dins els darrers anys amb les noves tecnologies?
Nosaltres quan muntarem la consulta, ja varem invertit amb el més avançat que hi havia, i no hem deixat de incorporar noves eines que ens ajuden a superar-nos cada dia. En això està la passió per la professió, en poder fer el millor pels pacients i incorporar noves eines que ens ajuden a superar-nos cada dia.

Quines són les darreres novetats que han incorporat a Unidental?
Hem incorporat tecnologia digital que a l’hora de col•locar implants ens permet fer-ho sense cirurgia, és fantàstic, i el postoperatori és mínim sense dolors, no necessitem punts de sutura i és més segur i ràpid. També oferim microscòpia amb augments de 40x que assegura la qualitat del tractament i en els casos que es pot, implantologia immediata i col•loquem dents fitxes en la mateixa sessió, el qual aporta comoditat màxima pel pacients. Estan encantats. Avui en dia, mitjançant escàner i programes de cirurgia virtual, podem determinar la col•locació dels implants i dents, de manera més segura i senzilla.

Per què es va decidir a treballar amb Unidental?
És una companyia que està unint els millors odontòlegs amb projecció de cada regió i ofereix un servei estatal. Ara més que mai és important ajuntar-se per poder oferir un servei de garanties i una aposta de futur i seguretat pels pacients i professionals que hi formem part. De fet som nosaltres, els odontòlegs, els que imposem la manera d’actuar a cada clínica i des de la central gestionen el millor per la clínica i per cada pacient. A més, al formar part d’un grup i poder relacionar-nos amb els companys, aprens d’ells, i ells de tu, és molt interessant quan ens ajuntem per les reunions i exposem els casos més interessants. N’hi ha que van avançats i has d’estar a l’altura. Nosaltres estem pendents i procurem competir, és divertit i et convida a superar-te. Això és molt bo per la nostra professió és fàcil quedar obsolet sense influencies, a mi aquest tema sempre m’ha preocupat molt.

Ha assolit una gran experiència amb pacients afectats per Malalties Rares (entre elles la Porfíria). És complicat alhora de tractar aquests pacients?
Més que complicat és una responsabilitat que has d’assumir. Crec que tothom té dret a un tractament si el necessita i nosaltres tenim l’obligació d’oferir-lo. Per això has d’estar preparat per tothom, no és ètic triar al pacient, ells et trien a tu i has de respondre. Jo tenc la sort que hi ha gent que ha confiat amb nosaltres i hem respost com pertoca fins a dia d’avui. Esper poder seguir així.

A més de pacients afectats de Porfíria, tenen també pacients diabètics ?
Els pacients diabètics formen part de la massa social que tractem quotidianament els controlem amb seguretat i és senzill per a nosaltres. Està estandarditzat el protocol d’actuació amb ells, mai hem tengut problemes amb aquest sentit.

Per protocol, prenen precaucions amb tots els pacients?
Tots es tracten amb les mateixes mesures de seguretat e higiene, mai saps qui és portador d’una malaltia infecciosa, a vegades, n’hi ells mateixos ho saben.

A Unidental la primera consulta és gratuïta. Els pacients que acudeixen per primera vegada es deixen assessorar? Es clar que si. Cada pacient és diferent i el que valorem el primer de tots és la seva salut i el que es pot fer en cada cas en particular. Estudiem les diferents opcions i ens adaptem a les seves necessitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.