Es Racó de sa cuina a Card.cat… Margalida Barceló

Na Margalida Barceló és l’actual presidenta de l’Associació Gent Gran Punta de n’Amer de sa Coma, a més de la directora de la Coral de l’associació, és l’organista de l’Església de Santa Maria de sa Coma.

Nit multicultural18-07-2014 002
1 – Nom?
Margalida Barceló Bover

2 – Data de naixement i lloc?
4 de març de 1937 a Vilafranca de Bonany.

3 – Estudis i feina actual?
Vaig estudiar a les monges de la Caritat del meu poble natal, i música a Manacor. Estic jubilada des de l’any 2002 i faig més feina que mai al club de la Gent Gran Punta de n’Amer de Sa Coma.

4 – Com va començar la teva afició per la cuina?
De ben petita anava molt a ca el padrí de fonts a Sant Joan i a la família paterna hi havia molt bones cuineres i cuiners. De fet el fill del meu padrí va ser el primer cuiner de Ca’n Tronca de Sant Joan.

5 – Qui et va ensenyar a cuinar?
Mon pare es va morir quan jo tenia tres anys i ma mare i jo vivíem amb la meva padrina Magdalena. Ella em va ensenyar a cuinar.

6 – Quin tipus de cuina t’agrada?
La cuina mallorquina en general, és una cuina molt completa i variada.

7 – Quin plat t’agrada més cuinar?
No em puc definir per un sol plat, m’agrada cuinar sopes mallorquines, paella, arròs brut, bacallà al forn, aguiat de pilotes, etc. Pels néts espaguetis, macarrons, galetes d’Inca, creps. crema catalana, etc. A més de fer coques, m’agraden molt tota classe de coques, dolces i salades. Faig una gran varietat de coques.

8- I menjar?
Som de bona raça, tot m’agrada, inclús pa torrat i banyat i tornat passar per sa torradora. Tenia una padrina que sempre menjava el pa rostit així.

9 – Un plat per a compartir amb amics o parella?
No tenc cap plat concret, faig de tot, ja que diàriament solc cuinar per cinc persones i vaig variant la dieta.

10 – Quin plat o dolç triaries per un dia especial?
Muntanyes nevades.

11 – Una recepta o receptes per a compartir amb el lectors de Card.cat?
Una que no faig mai a ca nostra. La faig al club amb altres sòcies quan tenim festa, i dins els darrers anys per la Nit Multicultural de les Festes de sa Coma, Oreianes.

Oreianes
1 litre de llet
1 litre de saïm
4 vermells d’ou
1 copa de cassalla
2,300 quilos de farina.
Sucre en pols
Oli de girasol per fregir
Es pasten ben pastades, s’han de pastar molt, fins que no fan grums, i deixar-les ben primetes. El sucre en pols s’ha de posar quan són fredes.
Nit multicultural18-07-2014 001
Nit multicultural18-07-2014 029Margalida Barceló amb el seu nét Pau VallbonaConcert Festes de sa Coma 20-07-2014

Un pensament a “Es Racó de sa cuina a Card.cat… Margalida Barceló

  1. I ho són bones aquestes orellanes!!!. Enguany no vaig poder anar a la fira nocturna de Sa Coma i no en vaig poder menjar. Se nota la mà d’una Vilafranquera fent les orellanes, enhorabona 🙂 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.