Entrevista a Mossèn Jaume, nou rector del nostre terme

Entrevista a Mn. Jaume Mercant, nou rector de la Unitat Pastoral de Sant Llorenç, Son Carrió i Son Servera que farà l’entrada el proper diumenge dia 5 a les 10:00 h com a nou rector el nostre terme.

– Mn. Jaume ha estat difícil acceptar el nou repte d’estar al front de la Nova Unitat de Pastoral de Sant Llorenç, Son Carrió, i Son Servera?

– No m’ha estat difícil acceptar. En tot cas m’és difícil saber si sabré fer-ho bé. Però estic tranquil perquè sé que Déu m’ajudarà i també els feligresos de Son Servera, Sant Llorenç i Son Carrió. També és molt important l’ajuda que tindré de Mn. Tomàs Mascaró –del qual estic molt content– que servirà en aquestes parròquies com a vicari, encara que estarà ben enfeinat perquè també donarà una mà a la parròquia de Pollença.

– Què destacaria de la seva primera experiència com a rector a Son Servera?

– Vull destacar la gran acollida i acceptació que he rebut per part del poble de Son Servera. D’ençà que som el rector d’allà som més feliç i desenvolupo el ministeri sacerdotal amb més il·lusió i alegria.

– Ho deu haver fet molt bé, ja que aquesta vegada haurà d’esser el rector de tres pobles. Ja ha planificat un poc la feina?

– Seré el rector de tres pobles i l’any que ve pot ser em facin també rector del Port d’Andratx; és broma. La planificació fa temps que l’estic ideant, però moltíssimes coses no les puc organitzar sense conèixer-les. He d’esperar a arribar i després ja veurem.

– Per segona vegada ha de substituir el rector per la seva sobtada mort, com va ser també el cas de Mn. Jeroni. Li preocupa aquest fet?

– No me preocupa perquè estic segur que la gent de Sant Llorenç i de Son Carrió m’acollirà com va acollir a Don Jeroni. No obstant, succeir un rector que ha mort sobtadament suposa molts de problemes. Per exemple, a l’hora de cercar uns documents o unes claus, o a l’hora de conèixer la parròquia. El normal, quan hi ha un trasllat o una jubilació, és que l’anterior rector ensenyi al nou tot allò important que ha de saber. Ja sé que hi haurà laics que m’ajudaran, però hi ha coses que només te les pot ensenyar un capellà, que és el que més coneix la parròquia.

– Ha mantingut ja contactes amb la gent dels consells parroquials de Son Carrió i Sant Llorenç?

– Encara no; no he tingut temps. He estat una setmana d’exercicis espirituals a França i acabo d’arribar.

– Per dur endavant la seva tasca comptarà amb l’ajuda del vicari, Mn. Tomàs Mascaró. Això vol dir que podran continuar els mateixos serveis de misses i oficis dels tres pobles?

– Tot s’haurà de reorganitzar, ja que Mn. Tomàs Mascaró ajudarà a la parròquia de Pollença, com he dit abans. A més, tot s’ha d’organitzar de tal manera que si un dia un dels dos està absent, l’altre ho pugui fer tot amb comoditat. El meu criteri és clar: llei, ordre, organització i harmonia. En llatí diem: “serva ordinem, et ordo servabit te”, que vol dir: “guarda l’ordre, i l’ordre et guardarà a tu”.

– Cada parròquia serà independent?

– Les tres parròquies no seran independents perquè les tres dependran d’un rector que, lògicament, han de compartir. Però malgrat no hi hagi independència, hi haurà autonomia. Jo respectaré la idiosincràsia de cada comunitat cristiana. En castellà deim: “juntos pero no revueltos”.

– Quin dia ha de ser la presentació com a rector i l’entrada oficial?

– Si Déu vol, serà el diumenge, dia 5 d’octubre, a les 10:00 h., a l’església de Sant Llorenç.

– Doncs podem aprofitar per convidar la gent. I la revista està a la seva disposició?

– Tothom està convidat a venir: “Quants més son, més riuen”. Si veniu, quan hagi finalitzat la missa vos convidaré a tots a berenar: pa amb oli, calamars, croquetes, gambetes, truita de patates, un bon vinet… “que no falte de naa”.

– Moltes gràcies Mn. Jaume, salut i sort a la nova etapa que comença, i no perdi mai l’alegria i el bon humor.

mossen 2 mossen 3 mossen

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.