Concert homenatge a Bartomeu Artigues Febrer

Aquest diumenge dia 30 de novembre, a les 20.30, a l’Auditori de Felanitx la Federació Balear de Bandes de Música vol retre homenatge a Bartomeu Artigues Febrer “Mestre Tomeu” (Felanitx, 1916 – 1996), persona molt important per Felanitx no només com a compositor, també com a dinamitzador cultural en l’àmbit de la música, va posar les bases per aconseguir el que té avui el poble de Felanitx: Un Conservatori Professional amb multitud d’estudiants. A més creà, juntament amb els seus companys del Patronat, La setmana de música i va ser un exemple per a tots els estudiants de música del seu temps.

La idea de fer aquest concert surt arran de la recuperació de l’obra de Bartomeu Artigues Febrer, la “Suite Mallorquina nº1” la que podríem considerar com la seva obra mestra. Aquesta obra està basada en melodies mallorquines populars: Els cavallets, Sant Joan pelós, La Sibil·la, Sant Antoni de Manacor…..
Aquesta Suite estava manuscrita i vàrem encarregar al seu fill Bartomeu Artigues Mesquida que fes una revisió i la editàs, afegint els instruments que hi faltaven.
La Federació Balear de Bandes, va acordar també comanar-li la composició d’una nova obra per a banda.
Amb el títol de “Santueri”, Bartomeu Artigues Mesquida (Campos 1957), compositor relacionat dins l’àmbit de la música contemporània a Mallorca, és la seva primera obra original per aquesta formació instrumental.
Bartomeu Artigues Mesquida ens diu, “vull explicar la dificultat enorme d’escriure per banda acostumat a l’orquestra que conté els instruments de corda els quals fa que la música tengui una gran transparència, escriure només per instruments de vent ha representat un repte ja que tal com jo entenc la música, és molt fàcil caure dins unes textures massa denses”.
La Banda de Música de Felanitx, amb la direcció de Pere Siquier Pons, serà l’encarregada de dur a terme aquest concert.
En aquest concert hem comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx, el Centre Cultural de Felanitx i el patrocini de Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports.

cartell

 

Un pensament a “Concert homenatge a Bartomeu Artigues Febrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.