Madre Coraje, el millor teatre europeu a Sa Màniga

Madre Coraje, de Bertolt Brecht, a càrrec de la companyia Atalaya Teatro (Sevilla), ha obtingut el Premi al Millor espectacle de Teatre a la VII edició dels Premis Escenaris de Sevilla de la temporada 2013/2014. Per altra banda, també ha aconseguit els premis següents de la Fira de Teatre de Palma del Río: a la millor Actriu (Carme Gallardo), al Millor Vestuari (Carmen de Giles), al Millor director (Ricardo Iniesta) i al Millor espectacle. A més, ha estat guardonat amb el premi a la Millor direcció (Ricardo Iniesta) en el passat Festival de Teatre Ciutat de Palència.

L’acció es desenvolupa entre 1624 i 1636, durant l’anomenada Guerra dels Trenta Anys, un cruel enfrontament entre catòlics i protestants que va ensangonar Suècia, Polònia i Alemanya. Allà és on apareix Anna Fierling, una venedora de quincalla coneguda com a Mare Coratge, pel valor que sembla tenir en el camp de batalla. Oportunista, cínica, segura de si mateixa, Anna va d’un territori a un altre canviant de bandera. La seva meta és sobreviure, lucrar-se amb la guerra i protegir els seus tres fills. Es debat entre la defensa de la seva família a ultrança i els seus interessos comercials. La necessitat o l’afany de “defensar-se” en el terreny comercial impedeixen a Mare Coratge defensar la vida dels seus fills perquè la guerra imposa les seves condicions.

Una cita aplicable al nostre temps, en el qual s’està lliurant una autèntica batalla entre els que tenen el control financer i la major part de la població que patim els seus embats. És una magnífica ocasió per gaudir d’aquest teatre de primera, que serà a l’Auditori Sa Màniga aquest dissabte 18 d’abril a les 20.30h. L’entrada només costa 18 € i les reserves es poden fer al 971 587373.

Les crítiques destaquen:

ABC. “Una magistral direcció d’actors, que competeixen en l’excel·lència de les seves expressions vocals, gestuals i corporals, ha donat per resultat un espectacle ‘excel·lent cum laude’“.

Diari de Notícies. Navarra “El muntatge és magnífic. Un Brecht excel·lent i actual. Una adaptació intel·ligent. Els actors canten meravellosament en txec, alemany, italià i castellà i es desdoblen en diferents personatges amb soltesa sorprenent. Una gran vetllada teatral“.

Tendències. Granada “Una despietada metàfora del mercat en què vivim. El teatre de Atalaya no és comparable a res del que puguem trobar en els escenaris espanyols “.

Badia de Cadis. “Atalaya proposa una Mare Coratge escruixidora on genera una intensitat passional perceptible en el públic. Proclama anticorrupció i antibel·licista d’una actualitat més que notable i amb la qual el públic s’identifica“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.