V Jornada de Medi Ambient amb els grans productors de residus

Per cinquè any consecutiu, dia 17 d’abril de 2015, ha tengut lloc a l’Auditòrium Sa Màniga una jornada de MEDI AMBIENT en la qual s’ha donat a conèixer les darreres novetats de la gestió dels residus i s’han entregat les bonificacions pel reciclatge.

A la jornada hi han assistit el batle, Mateu Puigròs i el regidor de Medi Ambient, Joan Planas entre d’altres membres del consistori. També hi ha assistit la Sra Gemma Arroyo i la Sra. Blanca Nevot, representants de ECOEMBES i la Sra. Dolors Ordóñez, directora general d’AnySolution.

Els objectius de la jornada han estat:
– Donar a conèixer al sector hoteler els principals aspectes del reciclatge del paper i envasos lleugers, així com les dades de Sant Llorenç respecte l’estat Espanyol a càrrec d’ECOEMBES.
– Donar a conèixer el projecte Technological innovation for the urban waste management de Sant Llorenç com a projecte europeu seleccionat com a innovació sostenible a càrrec de Dolors Ordóñez .
– Comunicar els resultats de la recollida selectiva dels 2014 i de les bonificacions a càrrec dels tècnics municipals.
– Entregar les bonificacions als generadors singulars qualificats.

Les dades més destacades són l’elevat nivell de participació dels establiments turístics; de la campanya de reciclatge hi participen un total de 58 generadors singulars qualificats, que representen el 95 % de tota la planta hotelera del municipi. Aquests establiments han separat selectivament 2.331,09 tones de la fracció orgànica (FORM) el que suposa un increment del 30,5% respecte l’any anterior i una bonificació de 100.945,69 €. Referent a les altres fraccions separades pels generadors singulars, s’han reciclat 489,8 tones de paper, 284,6 tones d’envasos lleugers i 298,9 tones de vidre.

A la jornada també s’ha fet un reconeixement públic, amb l’entrega d’un diploma als establiments turístics que han separat la major quantitat de matèria orgànica Safari Park (156.983 kgs) i que han tingut un major percentatge de reciclatge respecte al total de residus Apartaments Paraíso amb un 80 %. En relació a les superfícies comercials, destacar també MERCADONA que durant el 2014 va reciclar un total de 61% de la FORM.

foto 6 foto 5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.