Els aromes i sabors de l’autèntica cervesa inundaran els carrers de Sant Llorenç des Cardassar

El St. Llorenç Craft Beer & Swing Festival amenitzarà les festes del municipi el dia 13 d’agost amb música i mostra de cerveses artesanes. L’esdeveniment entra dins del marc de les festes del municipi i es podran
degustar 30 tipus de cervesa de tot l’Estat espanyol.

Dia 13 d’agost, durant les festes de Sant Llorenç des Cardassar, es durà a terme el St.Llorenç Craft Beer & Swing Festival: un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i per Boscana, Cervesa Evolutiva. La fira, que fusiona cervesa artesana i música pretén servir de plataforma per donar a conèixer moltes de les microcerveseries que cerquen fer­se un forat dins el competitiu mercat de la cervesa i que mostraran 30 tipus diferents de cervesa artesana.

Lluís Seda, soci creador de la casa Boscana Cervesa Evolutiva explica aquesta difícil lluita: «La indústria a gran escala només cerca el benefici econòmic i produeix moltíssims d’hectolitres en curts espais de temps. El resultat són cerveses insípides, poc variades, amb gas artificial i plenes de conservants. Aquestes cerveses poden competir per preu però no per qualitat». I afegeix: «Les microcerveseries cerquem i aconseguim tot el contrari a la indústria; produïm centenars de litres per lot, amb ingredients naturals de primera qualitat sense additius ni conservants». I és que el procés d’elaboració d’aquest tipus de cerveses s’allarga, com a mínim, 4 setmanes per què surti a la venda. Seda sentencia: «Tot producte bo necessita el seu temps i el més important és que fem cerveses amb caràcter, ànima i amor».

La representació de petites marques artesanes de cervesa s’estén a tota la geografia de l’Estat espanyol. És el cas de la casa Naparbier de Pamplona; Bidassoa de Sant Sebastià; Piris, Espiga i Guineu de Barcelona, i Boscana, Sullerica, Tramuntana, Nau i Forastera de Mallorca.

Totes elles tindran una paradeta on es podran degustar les seves cerveses. Però a part, com que la volem que els assistents puguin gaudir d’un dia rodó, també hi haurà aparadors amb tot tipus de menjar: tapes, panades de carn amb pèsols, coques de trempó i de verdura, hamburgueses i frankfurts fins i tot pa amb sobrassada de porc negre i formatge.

I que seria d’un festival sense música?

Els organitzadors de la festa, que són l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i Boscana Cervesa Evolutiva, també han previst per al festival una bona dosi de música. Hi actuaran els grups mallorquins més sol∙licitats del moment com els Long Time No Swing, una banda que està lligada al moviment swing de l’illa. Està previst que molta gent es concentri per venir a ballar Lindy Hop amb ells.

Passada la mitjanit actuaran els Boc, un grup de folk rock guanyador de diversos concursos en l’àmbit nacional que usa instruments típics de l’illa com xeremies i flabiols a un ritme frenètic que no et deixarà indiferent. I ben entrada la matinada serà el torn de la productora Redbellion de la mà de Dj. Set Sr. Anderson, que posarà el punt final a la festa amb música electrònica d’allò més èpica.

Article de Lluís Seda

beer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.