L’enemic a la sala La Fornal

Dissabte 30 de gener a les 20h Diumenge 31 de gener a les 19h

Ibsen, a la seva famosa i actualíssima peça “Un enemic del poble”, ens parla de com un individu, Thomas Stockmann, ben posicionat econòmicament i socialment, pot acabar quedant-se sol, enfrontat a tota la societat en defensa de la veritat. Una societat disposada a construir el seu estat del benestar assumint com a cost una mentida.

El protagonista que Ibsen construeix és un clar model d’heroi idealista, confrontat i assetjat pel poder polític, les organitzacions comercials, els mitjans de comunicació i la majoria dels habitants d’una localitat temorosos de perdre la seva principal font de riquesa. Un personatge que lluita contra la corrupció, la manipulació, la hipocresia, la mediocritat i l’ immobilisme de les masses.

En aquesta obra, una versió lliure de l’original, es plantegen preguntes com quins són els motius que empenyen a les persones a actuar com ho fan. És necessàriament convenient sempre la veritat? És irremeiablement dolenta la mentida? Existeix, avui en dia, algú capaç d’actuar, només, per idealisme? Tothom té un preu?

 

Direcció: Joan Fullana Intèrprets: Guillem Juaneda, Carlos Llecha, ChristinaGavel, Ona Beneït, Jose Artero, Laura Andújar i Aitor Pérez Tècnic: Rafel Febrer Adaptació lliure de “Un enemic del poble” de Henrik Ibsen

Aquest article s'ha catalogat com a Teatre per Joan Gomila representant null. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.