El Pi-Sant Llorenç denuncia el cost elevat en les obres de la Sala Rigal i el canvi d’ús de l’edifici

El regidor del Pi-Proposta per les Illes a l’ajuntament de Sant Llorenç, Toni Aguilar, lamenta que no s’hagi respectat “l’essència de la mítica sala de cinema convertida ara en un espai cultural” i considera “excessiva” la despesa de prop de 3 milions d’euros per dur-hi a terme el projecte de reforma.

            Quan falta gairebé un mes per a la innauguració del nou Espai 36, on antigament s’hi ubicava la Sala Rigal, El Pi de Sant Llorenç ha volgut denunciar “el cost excessiu” de les obres d’ampliació i reforma. Com ha explicat el regidor de la formació, Toni Aguilar, “el projecte ha suposat una despesa total de prop de 3 milions d’euros, entre la compra del solar i les tasques d’adequació que s’hi han duit a terme. Uns doblers que assumirà l’Ajuntament amb recursos propis, ja que no ha aconseguit cap tipus d’ajuda institucional. És una quantitat desmesurada, sobretot si tenim en compte que el passat mes de novembre l’equip de govern va dur al ple una modificació de crèdit de 198.684,22 euros. Ho justificaren per l’aparició de circumstàncies no previstes, però el cert és que quan s’aprovà aquesta partida les obres ja estaven gairebé finalitzades. És un exemple més de la manca de planificació i previsió amb la qual actua el govern llorencí”.

            Una altra de les queixes que fa Aguilar és sobre el que considera “una falta de respecte a la memòria col·lectiva del nostre municipi. L’antiga sala de cinema Rigal forma part de la història de Sant Llorenç i amb les obres que s’hi han fet s’ha perdut la seva essència. Ens hauria agradat que es seguís l’exemple de pobles propers com Son Servera, on va reformar el cinema La Unión per convertir-lo en un espai cultural modern conservant l’ús de la sala principal on encara s’hi poden projectar cintes. Entenem que aquest tipus d’edificis s’hagin de modernitzar i adaptar a la normativa actual, però reivindicam que per fer-ho no és necessari esborrar-ne els orígens”. En aquest sentit, el regidor del Pi considera que substituïr el nom de “Sala Rigal” per “Espai 36”demostra “la fata de sensibilitat de l’equip de govern envers la història d’una infraestructura que va ser molt important per als llorencins al llarg de moltes generacions. Hauria estat un merescut homenatge conservar-ne la nomenclatura original i fer perviure el nostre cinema entre els més joves”.

            En tot cas, segons Aguilar, “allò que s’hauria de fer és escoltar l’opinió dels ciutadans, ja que el projecte de reforma va sorgir d’una demanda cívica. Només amb la implicació del poble aconseguirem que els llorencis se sentin com a seu el nou espai. Aquesta és la clau per garantir-ne l’èxit i la continuïtat”.

Sant Llorenç 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.