El Tribunal Provincial va declarar l’expolítica manacorina Catalina Julve innocent

El dilluns dia 22 de febrer l’Audiència Provincial va declarar innocent Catalina Julve Caldentey, dels càrrecs de malversació i prevaricació després que la Fiscalia presentés el divendres 19 de febrer un escrit sol•licitant al Tribunal interessat la seva absolució en no existir cap indici en la participació en la contractació de treballadors fantasma que cobraven un sou del Consell i en realitat no acudien al seu treball.
Reb amb alegria aquesta notícia perquè posa fi a cinc anys de calvari judicial que l’exconsellera de Medi Ambient i regidora a l’ajuntament de Manacor ha portat amb la major de les dignitats, sense estar exemptes de sofriment i preocupació.
Catalina Julve, va ser nomenada consellera de Medi Ambient al febrer de 2006 i els citats treballadors fantasmes van ser contractats la mateixa setmana en un consorci que depenia de la conselleria de Presidència.
Els treballadors mai la van citar com partícip o responsable d’aquests contractes. El gerent de l’anomenat consorci va afirmar que ella no tenia res a veure en aquests endolls.
No obstant això va estar imputada i acusada durant tota la instrucció judicial, que ha durat cinc anys amb totes les conseqüències personals i processals que això comporta.
Hem de recordar que Cati Julve va dimitir de tots els seus càrrecs i es va retirar de la vida pública fa cinc anys arran d’aquestes acusacions. En aquell moment es va declarar innocent però va afirmar que dimitia “per poder defensar-me i perquè no vull ocupar un càrrec públic estant la meva actuació en entredit”.
Paraules aquelles que denoten l’enorme dignitat de la seva persona i el respecte cap a l’activitat pública, en dimitir de tots els seus càrrecs tot i considerar que era absolutament innocent.
Cati va néixer a Manacor (1972) els estius de la seva infància van transcórrer a la casa d’estiueig que tenia la seva família paterna a Cala Millor.
A la nostra família sempre hem defensat la seva presumpció d’innocència, volem donar l’enhorabona i felicitar na Cati. Han estat anys molt durs per a ella amb crítiques i falses acusacions molt doloroses, que haurien d’ensenyar les persones a no ser tan justicieres perquè no totes les persones són iguals ni podem sentenciar abans que els tribunals.
Vull tenir unes paraules no només per a ella, sinó també per a la seva família. Pel seu home Tomeu Bauçà, que l’ha defensat allà on ha anat, ha estat el seu major suport durant aquests anys. Per uns pares i fills que han patit danys col•laterals i la injustícia així com els comentaris malèvols de la gent ignorant en alguns casos, o mal intencionats en d’altres.
Crec que és una llàstima haver perdut una política de la seva talla perquè no ens enganyem, dubto que Cati torni algun dia a la política, entre altres coses perquè ja li ho va donar tot  i la recompensa no ha estat l’adequada. Ara li toca gaudir plenament de la seva família i amics i seguir amb els seus projectes professionals i personals.

IMG_3109

2 pensaments a “El Tribunal Provincial va declarar l’expolítica manacorina Catalina Julve innocent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.