Entrevista a Mateu Frau

Entrevista al Delegat de Son Carrió, Mateu Frau amb motiu de les Festes Patronals 2016

– Com es presenten enguany les festes de Son Carrió?
– Amb molta il•lusió, fa molta estona que hi fem feina en el programa de les festes de Son Carrió perquè tothom hi pugui trobar el seu espai i gaudir-les.

– Hem vist al programa de festes que l’Ametlla de Mallorca serà la protagonista?

– Sí, fa anys que la fira de Son Carrió gira entorn a una temàtica concreta sempre relacionada amb productes típics de Mallorca. Enguany hem optat per l’Ametlla Mallorquina. Al Centre Cultural Ca n’Apol•lònia trobareu una exposició d’aquest fruit tan mediterrani, ametlla crua, torrada o garapinyada i de productes derivats.

– A Son Carrió es segueix cuidant el camp i els ametllers?

– Encara que cada vegada més s’abandona foravila, a Son Carrió la gent major segueix tenint cura del camp i dels ametllers. Tot i que hem de recordar que fa uns anys que els ametllers del Llevant de Mallorca es van veure afectats per una plaga de fongs i es van haver d’arrabassar centenars d’arbres. Precisament, vam escollir aquesta temàtica per reivindicar que es tingui esment al nostre camp i als nostres ametllers no només al fora vila de Son Carrió també a la resta de l’Illa.

– El museu del tren creu que pot ser un bon incentiu turístic?
– Sí, des de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar donam suport a la Fundació Ferrocaib, que s’encarrega de les cotxeres de Son Carrió i està lluitant per fer realitat el museu del ferrocarril. Volem que el museu sigui una realitat i quan abans millor. Creiem que serà un incentiu turístic, no només pel poble de Son Carrió, pel terme municipal en general i per la comarca de Llevant.

– Les festes de Son Carrió sempre tenen la col•laboració de les distintes associacions. Heu seguit contant amb la seva ajuda?

– Sí com sempre. Si les festes patronals de Son Carrió no comptessin amb la col•laboració d’entitats i persones que ho fan a títol personal no sortirien la meitat de lluïdes i això ho hem d’agrair a l’APIMA Sant Miquel de Son Carrió, a l’Associació 3º edat de Son Carrió, al Grup Ses Paparres, al Grup de pescadors carrioners, a la Societat de Caçadors “La VEDA” i a la Parròquia Sant Miquel.

– Què destacaria de les festes d’enguany?

– L’acte més destacat de les festes és de la fira del 8 de maig, on des de l’Ajuntament de Sant Llorenç fèiem una convidada extensiva a tothom. Del dia de la fira, també destacaria la XXIV Fira Ramadera amb la ja tradicional una mostra de races autòctones i el VI Concurs morfològic d’ovella de raça mallorquina. Divendres 6 de maig, tindrà lloc la torrada popular, hi haurà una verbena posterior amb Tomeu Penya. El 50% del total dels doblers recaptats a la torrada aniran a benefici del Projecte Somriu de l’escola Joan Mesquida. La IX Nit Carrió ARTJove és un dels altres esdeveniments que destacaria, tindrà lloc dissabte 7 de maig. S’ha consolidada com un vespre d’art, tapes i swing.

– La Fira de Son Carrió, en quant a visitants sempre és una fira multitudinària. Teniu previst l’ampliació d’aparcaments?
– Des de l’Ajuntament preveiem que el nombre de visitants sigui semblant a d’edicions anteriors. Habilitarem diferents solars per poder aparcar i també el torrent. Gràcies a l’esforç que fa la Policia Local i als diferents veïnats que ens cedeixen espais on poder aparcar crèiem ens em sortirem correctament.

  • Com a delegat de Son Carrió que voldria aconseguir pel poble dins aquesta legislatura?
  • Millorar el trànsit rodat dins el poble i també el local de la tercera edat de Son Carrió. Per citar dos dels objectius que ens hem marcat, n’hi ha més. El parc infantil ja està enllestit.

– No ens queda ja més que desitjar als carrioners i carrioneres unes Bones Festes de Son Carrió 2016. Per acabar des de card.cat vols convidar a festa?
– Quedau tots convidats a gaudir de la festa, carrioners i no carrioners, gent del nostre terme municipal i de la resta de l’Illa veniu i gaudiu del nostre poble i de la nostra festa. Molts d’anys i bones festes.

DSC_0109

Un pensament a “Entrevista a Mateu Frau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.