Conclusió taula rodona de l’associació de comerciants

A la passada Taula Rodona del divendres 13 de maig, com a convidada a exposar la nostra opinió  en representació de l’associació de comerciants vàrem expressar la nostra. A continuació podeu llegir la nostra presentació.

 Bon vespre a tothom.

Avui en aquesta taula rodona està a debat la peotanització del carrer major i la circulació del poble.

Des de l’associació volem expressar la nostra opinió. No som molts de socis que esteim dins el carrer Major, estan d’acord que es tanqui el carrer, però  hi ha d’haver  una solució clara  d’aparcaments.

Està bé que el carrer major sigui per als vianants, però estudiant bé els pros i contres que implica aquest canvi.Hem de ser conscients que si es tanca el carrer hi haurà una sèrie de mancances com els carrega i descàrregues pròxims al carrer Major i la plaça de l’Església per al subministrament dels negocis afectats.

Els negocis, com el Bar Olímpic, la Pastisseria i la farmàcia, tres dels afectats del tancament del carrer Major els caps de setmana, ja han vist com els seus clients no tenen un lloc on aparcar i se’n van a altres comerços amb la conseqüència que els seus ingressos s’han vist disminuïts. Els aniria bé tenir un carrer a prop com Santa Maria de Bellver i el carrer Sant Llorenç que hi puguin aparcar i no tenir un municipal als cinc minuts que llevi els cotxes.

Nosaltres pensam que abans de fer tot això, el primer que s’ha de fer és un estudi de la circulació de tot el poble, que de res servirà tancar-lo si no es fa abans una bona i nova circulació.

En menys d’una setmana s’han fet canvis, uns canvis que podrien haver avisat per les xarxes socials, una crida, etc… uns quants dies abans.El divendres 6 de maig ja es va posar la senyalització per no passar i aparcar en tot el carrer Major ni a la Plaça de l’Ajuntament els cap de setmana i festius. Els dies 9, 11 i 12, unes jardineres de ferro aferrades amb perns al carrer Santa Maria de Bellver i el carrer Rector Pascual.

Què serà el pròxim que farà l’ajuntament?

Per altra banda….

Hi ha una gran falta de senyalització dins el poble (plaça Jaume Santandreu “quesito”), carrers amb doble sentit que tenen cotxes aparcats a una banda (tram del carrer Església amb carrer Abeurador, el carrer de la Sínia, del cap de cantó carrer Femenias amb el carrer Mar) i així un llarg etc.

Cal comentar l’estat de les jardineres, velles i amb rovell que hi havia al carrer Sant Maria de Bellver, dic que hi havia perquè aquesta setmana les han canviades.

I ara, nosaltres ens demanam què faran amb les velles?

La manca de papereres pels carrers del poble. Les merdes de ca que has d’anar esquivant, els clots que hi ha a l’adoquinat de la plaça, des de el cap de cantó del carrer Femenies fins a la rectoria tot allò és un clot. Si quan és va fer el pla d’embelliment del carrer Major i Plaça de l’Església, amb un adoquinat que l’han hagut d’arreglar un parell de vegades, tirant els doblers sense importar-hi, hauria estat millor fer-lo peatonal llavors, ara la gent ja  estaria acostumada anar pel centre a peu.

I per acabar, si l’ajuntament ha de fer més canvis, per favor avisau un parell de dies abans, així la gent no tindrà sorpreses.

Gràcies.

        CONCLUSIÓ

ANIREM PER PUNTS

 1. L’Ajuntament va avisar per la pàgina web de l’ajuntament i per la revista digital CARD.CAT del tancament en proves del carrer Major i la plaça el dia 17/03/2016 – 11:38

Adjunt enllaç de la noticia:

http://www.santllorenc.cat/santllorenc/ca/noticies/lajuntament-de-sant-llorenc-prohibeix-circular-els-caps-de-setmana-una-part-del-carrer

L’Ajuntament  va avisar de la prova pilot del tancament, no de posar la senyalització nova, quatre senyals com aquesta UN MES I MIG DESPRÉS DE LES BARRERES.

Com es pot adonar la gent que hi ha senyalització nova si no avisen?

No hi hauria d’haver uns quants municipals els caps de setmana que facin guàrdia al carrer Major per indicar als cotxes que no es pot passar?

 1. Aquest cap de setmana m’han arribat queixes (qui sóc jo per rebre les queixes dels altres, com si ho pogués solucionar) que tant dissabte i diumenge han passat cotxes, s’aturaven per llevar el disc de prohibit, així cotxe darrera cotxe han fet el que han volgut.

 2. Si  tant l’Ajuntament com la policia municipal no posen remei tant a la circulació del carrer Major i la resta de circulació del municipi, aixó  va de malament  en pitjor. Com em diu molta de gent, això és “EL PUEBLO SIN LEY”

2 pensaments a “Conclusió taula rodona de l’associació de comerciants

 1. Com molt be ho comentes, Sant Llorenç es el “pueblo sin ley”, pero crec que cal assenyalar que aquest fet no es deu a que els policies del municipi no vulguin fer la seva feina, sino més be pareix que les ordres politiques que reben es de no fer res que enfadi a la població, es a dir, es veuen obligats suposadament a no actuar per tal de no complicar la seva situació dins el cos policial. Un fet significatiu es que la majoria de policies que passen pel nostre municipi ho fan de forma temporal, cercant en tot moment anar a un altra municipi per tal de poder exercir la seva feina de policia de forma normal, sense la pressió política, les condicions laborals baixes i la manca de personal evident a dia d’avui.
  El tema de la situació de la policia local de Sant Llorenç es igual que el tema dels residus, són dos temes conflictius i amb problemes des de fa temps, i que l’Ajuntament no es capaç de posar-hi remei.

 2. A Sant llorenç hi ha un problema i és la falta d’aparcament al centre. El més estrany és que en lloc de solucionar aquest problema miren criteris que empitjoren la situació.
  El que s’està fomentant és que els residents deixin d’anar als negocis locals per anar-se’n a fora poble.
  Si be hi ha persones que volen anar caminant per tot (que està molt bé si poden) s’ha de respectar que hi ha gent que vol anar amb el cotxe. Jo en som una, sempre vaig justa de temps i visc a les foranes.
  No poden compartir el carrer vianants i cotxes com fins ara? No seria millor posar en pràctica el projecte del carrer (carretera) d’Artà que tenia més urgència?
  Dissabte passat passejant pel centre feia pena, no me vaig crusar ni amb 3 persones. On son els peatons?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.