Entrevista a Franco Bombelli, passió per la música

Franco Bombelli, va néixer el 17 de febrer de l’any 1964 a Lucerna (Suïssa). Des de petit la música formà part de la seva vida. El seu pare Wilfried Bombelli, tocava el piano i va ser el president del Club de Jazz de Lucerna. Organitzava concerts i festivals i l’ambient musical sempre va ser present a casa seva.
En Franco va cursar estudis musicals a conservatoris de diversos països com: Suïssa, Alemanya, Bèlgica, i Holanda. Després de més de 25 anys d’experiència docent, i actuacions arreu de diferents països com a pianista de Jazz amb diferents formacions, l’any 2012, es va decidir a fundar la seva pròpia escola de música privada a Manacor: Musiquarium. L’escola ha estat un èxit, i té alumnes de diferents pobles de Mallorca.
Fa 18 anys es va casar amb la manacorina Jeromina Nadal, el matrimoni té dos fills en Marc i en Rafel que han heretat la passió per la música del seu pare i padrí.
artworks-000093220018-kd538e-t500x500

Franco, què és per vostè la música?

La música forma part de la meva vida, i la meva vida és la música. A casa venien molts d’amics músics del meu pare i sempre acabaven tocant, des de que era ben petit he estat sempre envoltat de música i bons músics.

Els seus fills continuen la tradició familiar?

Sí, en Marc té 13 anys i toca bateria, guitarra, i ara vol començar la trompeta. En Rafel té 9 anys i toca el piano i la guitarra.

Què el va impulsar a fundar la seva pròpia escola de música?

El que em va impulsar a crear Musiquarium, és la meva passió per la música. Feia anys que em voltava l’idea de poder oferir a tothom que estes interessant en la música una manera diferent d’aprendre un instrument. Tingués l’edat que tingués: nins, joves, adults, i gent major. Poder oferir diferents departaments com música moderna, clàssica, jazz, i mini músics, on des de el primer dia es fa un aprenentatge directament amb l’instrument. A més, des del primer moment he tingut el suport de la meva família en especial de la meva dona Jeromina, amb la que comparteixo tots els projectes que tirem endavant.

Què ésl més difícil per a vostè com a professor, a l’hora de començar amb un nou alumne? e
Cada nin és diferent, i l’únic efectiu és saber escoltar-lo. Entendre les seves il•lusions per acompanyar-lo dins la música la millor ensenyança és la que et fa gaudir. No hi ha res difícil, el més important és que ell vulgui tenir i tingui una il•lusió.

Darrerament ha tret als alumnes a tocar i fer concerts al carrer. Ha estat positiu pels alumnes?

Presentar la feina que fan els alumnes davant el públic els dona una gran responsabilitat amb el instrument els companys i el públic. Però, el més important, és veure que gaudeixen del que estan aprenent. De com estan orgullosos d’ésser escoltats, a més de veure que el públic passa gust de sentir-los. Al carrer es senten més relaxats que davant una audició.

A més de bon professor és vostè solidari. Quins grups teniu previst dur enguany a l’actuació anual que oferiu a la residència NovaEdat de Manacor?
A la residència vindran els grups de mini músics de 3 a 6 anys, alumnes de cor i cant, a més d’un grup de violinistes dirigits per M. Antònia Capo. I com no, el famós grup de combo, “Sacs de Puces, de 13 anys. Per cert esteu convidats a venir a la festa serà dia 27 de maig a les 18:00 hores.

Teniu més actuacions previstes amb el grup Sac de Puces?

Amb Sac de Puces, tenim un parell d’actuacions programades a la Plaça de les Verdures, serà dissabte dia 11 de juny, de 11h a 13h; i dilluns dia 27 de juny, a les 20h a Xarop a l’Obra Cultural Balear. Però estic ben segur que en sortiran moltes més perquè tots tenen moltes ganes de tocar.

Quins alumnes formen part del grup Sac de Puces?

Na Joana Jaume Santandreu i Carme Vives, veu; Pere Riera i Francesca Sureda, flauta; Adrià Fiol, saxo; Joan Sebastià Sansó, guitarra; Neus Sansó, piano; Vicenç Adrover, percussió; i Marc Bombelli, bateria.
musiquarium3-80

Abans de fundar la seva escola de música va treballar i fer classes a joves de la comarca de Llevant. Recorda alguns dels seus primers alumnes?
Doncs sí. Al llarg d’aquets anys he tingut el plaer de tenir com alumnes a: Llorenç Barceló i Jimmy Manresa (piano); Joan Roca (baix d’Antònia Font); Robin Alba (piano) és de Son Servera; Júlia Obrador (cant); Josep Pou (piano) alumne també del Conservatori de les Illes Balears; Sebastià Pou (violinista de l’Orquestra Simfònica de Palma). A més de molts altres bons músics i amics.

A més del concert de la residència quines audicions teniu previstes per aquest fi de curs?
Les audicions a la nostra escola que estan previstes són:
Dimecres 1 de juny a les 18:30h. Alumnes de Paco Garcia (Guitarra).
Dimarts 7 de juny a les 19:00h. Alumnes d’Andreu Galmés (Guitarra).
Dijous 9 de juny a les 19:15h. Alumnes de Maria Eugènia Lavochnik (Cant+Piano).
Divendres 10 de juny a les 17:30h. Alumnes de Rafel Aguiló (Bateria).
Dimarts 14 de juny a les 17:00h. Alumnes de Gisela Raum (Violí).
Divendres 17 de juny a les 19:30h. Alumnes de Franco Bombelli i Pau Ribàs (Piano).

Teniu nous projectes per al proper curs?

Tenim previst intercanvis culturals amb l’Orquestra Juvenil de Suïssa, i un intercanvi cultural amb Hamilton Canada, amb el projecte “One instrument for every child” (un instrument per cada nin).

Moltes gràcies Franco, i èxit amb les actuacions de fi de curs?
Gràcies, si heu permets volia aprofitar l’ocasió per donar la benvinguda a la nostre família de Musiquarium a, Miquel Gaya (director de la Banda de Música de Capdepera) que farà classe de trombó i tuba el proper curs, i a Maria Antònia Capó, que impartirà classe de violi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.