Els hotels de Sant Llorenç reciclen 2,5 tones de matèria orgànica

El 95% de la planta hotelera de la zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar han participat enguany en el circuit de recollida selectiva implantant per l’Ajuntament reciclant 2.553,50 tones de matèria orgànica, la qualcosa representa un augment del 8,71% respecte el 2014.

L’Ajuntament de Sant Llorenç bonifica el reciclatge de matèria orgànica duita a terme pels hotelers. Enguany, dels 60 establiments turístics (35 de Cala Millor, 20 sa Coma, 5 de s’Illot) que han separat selectivament els seus residus, un total 56 establiments rebran una reducció de la taxa per a la recollida de residus. Els quatre restants no la rebran perquè no compleixen amb els requisits establerts a l’ordenança fiscal d’arribar al mínim de 250 euros.

L’Ajuntament estalvia 352.500 euros només en la matèria orgànica que reciclen els hotelers. Per incentivar aquesta pràctica, el Consistori llorencí va decidir, l’any 2010, bonificar als establiments turístics. Enguany, veuen reduïda la seva tarifa amb un total màxim de 45 euros per tona de matèria orgànica separada correctament. En total, els hotelers reben una bonificació de 111.000 euros.

Avui dematí el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, el regidor de Medi Ambient, Mateu Frau, i el regidor de Turisme, Nicolau Bordal, han fet entrega de les bonificacions als directors dels hotels.

Dades generals

El 56% del residus generats per la planta hotelera duen a terme correctament la separació dels residus d’envasos, paper, vidre i fracció orgànica de residus municipals. Aquest percentatge supera l’objectiu 2020 fixat per les directives europees en matèria de residus, que estableix com a percentatge a assolir el 50% de recollida selectiva. Aquest percentatge és superior a la mitjana de reciclatge de la resta dels municipis turístics de Mallorca.

L’Ajuntament de Sant Llorenç va iniciar la recollida selectiva porta a porta de matèria orgànica als generadors singulars dia 1 d’agost de 2008 i ha anat incrementant el volum de reciclatge fins assolir 42,87% del reciclat el 2015. Aquests bons resultats han permès baixar la taxa de fems, essent actualment una de les més baixes de l’illa de Mallorca.

A la jornada també s’ha fet un reconeixement públic, amb l’entrega d’un diploma a l’establiment turístic que ha separat la major quantitat de matèria orgànica, que és el Safari Park(156.983 kgs); i al que ha tingut el major percentatge de reciclatge en totes les fraccions, que és el Sumba amb un 83%.  En relació a les superfícies comercials, destacar també MERCADONA que durant el 2015 va reciclar un 77% de recollida selectiva, 58.234 kg.

 

 

 

w

 

x

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.