Vols ajudar els refugiats?

Un grup de joves de Llevant se’n van dues setmanes de voluntaris a Grècia a ajudar  les persones que viuen als camps de refugiats.

Tot començà amb la inquietud d’un parell de joves d’Artà i Capdepera amb tota la gent que està fugint de la guerra i no troba un asil digne a Europa. Aquesta mateixa visió va fer que d’estones de xerrar-­ne informalment sorgís una iniciativa compartida per a tots: anar a Grècia a donar un cop de mà a les ONG que atenen els refugiats. La idea, que al principi era de tres, na Catalina Brotad de Capdepera, en Pere Francesc i na Marga Llull d’Artà s’ha anat estenent i s’hi va afegir en Damià Jaume d’Artà i finalment dos joves, en Kevin i n’Anabel d’Andratx. Hi aniran de dia 2 a dia 17 de setembre i compten amb la col∙laboració d’Artà Solidari, que ha trobat necessari donar una aportació econòmica directa a projectes que més ho necessitin.

El principal objectiu d’aquests joves és fer digna la vida de les persones que vénen a Europa després de fugir de casa seva i humanitzar el conflicte, fent veure que són persones amb cara i noms i no simples números, i es mereixen tenir els mateixos drets. L’interès no és només de fer voluntaris, sinó d’intentar transmetre informació directa de la realitat més enllà de les poques notícies que es van rebent des dels grans mitjans de comunicació. Amb la pàgina de Facebook De Llevant a Grècia pels refugiats i un blog (http://dellevantagrecia.blogspot.com.es), a més dels mitjans de comunicació locals, intentaran mantenir­-nos informats de tot el que estiguin fent.

Hi ha hagut molta gent interessada a ajudar amb el voluntariat, és per això que faciliten el compte bancari d’Artà Solidari  perquè cadascú pugui posar el seu granet d’arena. Amb els diners recaptats es compraran productes de primera necessitat, com pot ser llet en pols o productes de neteja corporal, entre d’altres. El concepte és: REFUGIATS GRÈCIA i el codi IBAN: ES28 0487 2022 9490 0004 6253

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.