Presentació del llibre “El conflicte social en el teatre català del tombant de segle (1890-1909)

Ahir horabaixa, 24 de novembre, a la seu de l’ESADIB (Escola Superior d’Art dramàtic de les Illes Balears), es va presentar el llibre “El conflicte social en el teatre català del tombant de segle (1890-1909) de Joan Tomàs Martínez Grimalt.

Aquest llibre està editat a partir del seu treball de recerca de la tesi doctoral, que va presentar a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va obrir l’acte el Dr. Martí Fons, secretari acadèmic de l’ESADIB que va fer una introducció del curriculum de Joan Tomàs.

JOAN TOMÀS MARTÍNEZ GRIMALT, és llicenciat en Història Moderna i Contemporània a la UAB. Màster d’Història Comparada, segles XVI-XX i Doctorat en Arts Escèniques també per la UAB. Ha centrat la seva tasca en la investigació del teatre català, fent un èmfasi especial en el conflicte social del tombant de segle (1890-1909). L’interès de l’obra es manifesta amb el fet que Joan Tomàs l’ha viscut des de totes les perspectives: actor, dramaturg, assistent de dramatúrgia, ajudant de direcció, etc. Ja des de fa temps, l’autor està vinculat a diversos projectes d’investigació que tracten aquesta temàtica.

La presentació fou a càrrec del Dr. Damià Pons i Pons, que ens va parlar del llibre. Podria considerar-se un manual sobre el conflicte social i tot allò relacionat des de la perspectiva teatral, planteja temes com noves coordenades de la modernitat, debat d’idees en el teatre, identitat de classe,  i en darrer terme, un capítol dedicat al teatre catòlic. Tal com indica a la contraportada, aquest llibre vol obrir un nou enfocament en l’estudi de la literatura dramàtica catalana, en general, i en la del tombant de segle, en particular. Pertany a la col·lecció de textos i estudis de cultura catalana de l’editorial “Publicacions de l’Abadia de Montserrat”.

IMG-20161124-WA0000IMG-20161124-WA0001

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.