Sa Coma celebrà les Beneïdes

El diumenge dia 22, tal i com estava previst, sa Coma celebrà les Beneïdes en honor de sant Antoni. A les 10 del matí el rector fra Pere Vallespir, va celebrar la missa i tot seguit la Banda de Música de Sant Llorenç, dirigida per Joan Sbert, va entrar dins l’església i va acompanyar els cants dels Goigs, a continuació seguint la tradició a la porxada de l’església els dimonis de sa Coma feren el primer ball. Mentre a defora de l’església ja hi havia comparses i dues carrosses preparades per a la desfilada. Els amics de Porto Cristo, fidels a les beneïdes de sa Coma, tot i la pluja no es volgueren perdre les beneïdes i desfilaren amb una carrossa impressionant, a més hi va haver unes quantes comparses i menys animalets que altres anys degut a la pluja. Els dimonis ballaren tot el temps de la desfilada, i la Banda de Música va tocar des de la porxada de l’església.
Des de Card.cat vull agrair el darrer ball que em dedicà l’Associació Amics dels dimonis de sa Coma i costa, fundada l’any 2014. Vaig aprofitar l’ocasió per anunciar la meva retirada activa, per motius de salut, de les Beneïdes, i de la festa dels Reis amb la qual he col·laborat activament des de la seva creació, fa 23 anys. Pel que fa a les beneïdes de sa Coma, fa 13 anys vaig demanar al batle Mateu Puigrós i a Francisca Genovard, aleshores delegada de sa Coma, donat que ja teníem l’església de Santa Maria de sa Coma, poder celebrar les Beneïdes. Es va decidir que es farien el diumenge següent a sant Antoni, per  poder comptar amb la participació de la Banda de Música ja que el dia de sant Antoni al matí tocaven a les beneïdes de Son Carrió, i el capvespre a les de Sant Llorenç, i des d’aleshores el diumenge següent a Sant Antoni sa Coma celebra les tradicionals beneïdes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.