La petita simfònica de les Illes Balears

Just acabat el curs escolar, els alumnes de 36 escoles de música i conservatoris de les Illes Balears encetaren un campus de música a la Victòria (Alcúdia). Fou del 22 al 26 de juny, més d’un centenar de joves entre els 11 i els 16 anys provinents de les quatre Illes amb els seus instruments durant aquests dies tingueren oportunitat d’estudiar i practicar amb els millors concertistes de l’orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Aquesta activitat anomenada “Petita Simfònica” té com a objectiu fonamental donar a conèixer la música simfònica a partir de viure una experiència.

Joan Llinàs Riera, fou un dels afortunats en poder assistir a aquest campus de música, allà va fer amics i va tenir l’experiència de poder sonar amb grans professionals de renom.

En Joan fou l’únic clarinet de Mallorca en aquet campus i des d’aquesta pàgina li volem donar l’enhorabona a ell i a la seva família.

La culminació d’aquests dies d’estudi fou diumenge dia 25 de juny a l’auditòrium del Palau de Congressos de Palma, cent seixanta músics a l’escenari i més de mil cinc-centes persones a la platea gaudiren del programa que havien preparant els dies anteriors. La primera part concert per a violoncel en re major de Joseph Haydn, dirigit per Pablo Mielgo, i com a solista un jove xelista, Jorge Giménez.

A la segona part tots els alumnes, amb els 8 professors i 50 membres de la GRAN Simfònica, interpretaren Masquerade d’Aram Khatxaturian i finalitzaren el concert amb fragment de l’òpera de G. Bizet , Carmen. Just acabada la interpretació tota la platea d’empeus per aplaudir la gran interpretació. La recaudació de l’entrada, que fou simbòlica, anava destinada a Unicef.

Desitjam a n’en Joan i a tots els que tinguerem l’oportunitat de viure aquesta experiència molts d’encerts i molts de concerts.

Enhorabona Joan per representar els clarinets de Mallorca, i aprofita i viu aquestes experiències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.