Els Al·lots de Llevant celebraren la dinovena diada castellera a sa Bassa de Manacor

Dia 14 d’octubre, els Al·lots de Llevant varen celebrar la seva dinovena diada. Va ser a la plaça de sa Bassa de Manacor amb un gran espectacle casteller i ho feren acompanyats dels Castellers de Mallorca i dels Xiquets de Tarragona.

Les tres colles varen entrar puntuals a plaça amb els pilars caminant. Els Al·lots varen obrir les rondes de castells amb el cinc de set, castell que completaren per segona vegada enguany. Les altres dues rondes varen servir per descarregar el tres i el quatre de set amb agulla, castells que ja tenen consolidats i que ja havien fet a Palma no fa gaire. S’acomiadaren amb un pilar de cinc i amb tres pilars de quatre simultanis.

Les colles convidades també feren un bon paper. Els palmesans descarregaren el tres i el quatre de set i els tarragonins executaren amb facilitat i gran destresa tècnica el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el tres de set.

Com a anècdota, direm que les tres colles aixecaren un tres de set de germanor, és a dir, un tres de set amb un pilar de cada colla. Va ser una nota més de color per acabar una gran diada atractiva i alegre.

Sebastià Grimalt, de la colla manacorina, em va informar que: «és la primera vegada que els Xiquets de Tarragona vénen a Manacor i Mallorca. El seu viatge ha estat per completar l’intercanvi que vàrem iniciar, l’any passat, quan anàrem al Concurs de Tarragona. Els Xiquets ens varen acollir. Això vol dir que ens varen venir a cercar a l’aeroport, ens donaren allotjament i se’n cuidaren de la nostra manutenció. És el mateix que hem fet nosaltres ara amb ells».

Els propers dies 28 i 29 d’octubre els Al·lots de Llevant viatjaran a Igualada per tancar el calendari d’actuacions d’aquesta temporada. L’Actuació de la colla manacorina està prevista per dia 28, i a part dels Moixiganguers, i la colla d’Igualada, també hi haurà els Bordegassos de Vilanova. Val dir que els d’Igualada ja vingueren a Manacor i els Al·lots de Llevant actuaren a Igualada l’any 2008. Per tant, són amics i vells coneguts de la colla manacorina.

Castell de germanor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.