Informació de la junta de Balears de l’AECC amb motiu del Dia mundial contra el càncer de mama

Palma, 18 d’octubre de 2017.- Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra demà dia 19 d’octubre, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) voldria informar d’alguns aspectes fonamentals relacionats amb aquest tipus de càncer .

El càncer de mama és el més freqüent en les dones. A Espanya es diagnostiquen uns 26.300 casos a l’any: 1 de cada 8 dones presentarà aquesta malaltia al llarg de la seva vida.

La incidència de càncer de mama s’incrementa a partir dels 35 anys, però el segment d’edat en què més casos s’acumula és entre els 50 i els 65 anys, raó per la qual és en aquestes edats on es concentren els màxims esforços preventius.

Hi ha un lleuger increment en la incidència de càncer de mama anotada en els registres coincident amb una clara millora en el pronòstic de la malaltia, amb un augment significatiu de la supervivència. La investigació és un dels pilars d’acció fonamentals per a la AECC que manté actius, en aquest moment, 16 projectes de recerca en càncer de mama per un total de 3.639.000 €.

Javier Cortés, membre del Consell Executiu Nacional de l’AECC i president de la Junta Provincial de Balears de l’AECC, destaca que “és imprescindible seguir aquesta línia de treball per consolidar les millores en el diagnòstic precoç i en el tractament, cada vegada més precís i personalitzat. Recórrer aquest camí només serà possible amb l’esforç solidari de totes les institucions, públiques o privades, concernides pel càncer de mama “.

«Tu lucha es mi lucha» és el lema de la campanya d’aquest any i simbolitza l’esperit de solidaritat de tota la societat amb les persones diagnosticades amb càncer de mama. L’AECC Balears organitza nombroses activitats a Mallorca amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

Sota el lema “La teva lluita és la meva lluita”, l’AECC de Balears es troba immersa en el desenvolupament de la seva campanya anual contra el càncer de mama amb un complet i variat programa d’actes que es realitzen durant tot el mes d’octubre i del que ja s’han dut a terme algunes accions, com les taules informatives i de venda de productes solidaris en els hospitals de referència de les illes i en les fires locals d’aquest mes d’octubre; les caminades solidàries que han organitzat les delegacions de Llucmajor (12 d’octubre) i Lloseta (14 d’octubre); el partit de lliga solidari de futbol sala que va enfrontar al Palma Futsal vs Santiago Futsal a Son Moix, el passat divendres dia 13; el “Dissabte Rosa” i esmorzar-dinar solidari organitzat per GPRO Hotel Valparaíso Palace & Spa; la sessió divulgativa “Després d’un càncer de mama ¿Qualitat de Vida?”, organitzada conjuntament amb el Club Última Hora, que va tenir lloc aquest dilluns dia 16 al Museu d’Art Modern i Contemporani, Es Baluard i va comptar amb la presència de la Dra. Maria Jesús Pla, coordinadora de la Unitat Funcional de Càncer de Mama de l’Hospital Universitari Bellvitge i de l’ICO (Institut Català d’Oncologia i l’encesa en rosa de la façana del centre comercial el Cortès Anglès d’Avda.

Alexandre Rosselló, que tindrà lloc avui dimecres dia 18, a les 19:30 hores i comptarà amb la presència de la campiona de natació Melanie Costa que serà la padrina de l’acte. d’altra banda, i en commemoració d’aquest dia, l’Ajuntament de Palma ha col·locat llaços roses penjolls amb el logotip de l’AECC en carrer Colon, Sindicat, Sant Miquel, Jaume II, Oms, Cadena, Palau Reial i plaça de Cort.
Actes previstos per demà dijous dia 19 d’octubreDemà, dia mundial contra el càncer de mama, l’AECC Balears tindrà taules informatives i de venda de productes solidaris a l’Hospital Universitari de Son Espases, Hospital de Son Llàtzer (de 9 a 13 h), en carrer Sant Miquel i Via Roma, clínica Rotger (de 10:30 a 13:30 h), als centres comercials d’El Corte Inglés d’Avda. Alexandre Rosselló i Jaume III (de 10:30 a 13:30 hi de 17 a 19:30 h), a Makro (de 17 a 19:30 h) ia la farmàcia Bonnín del carrer Arxiduc Lluís Salvador (de 17 a 20 h).

També a l’Ajuntament de Calvià, de 9.30 a 13.30 hi a la Fira de Campos, que se celebra demà dia 19. La vicepresidenta de l’AECC Balears, Carmen Planas assistirà a l’acte institucional de suport a la lluita contra el càncer de mama que organitza l’Ajuntament de Palma, a les 13 h davant de Cort.

Octubre Rosa Empreses com Mapfre s’adhereixen també a la campanya i el divendres 20 d’octubre tindrà una taula informativa i de venda de productes solidaris a la seva seu central, de 9:30 a 13.30 h. Igual que Hotel Beds, que ha organitzat una xerrada informativa sobre prevenció de càncer de mama a càrrec del Dr. Joan Torrecabota, responsable de la Unitat de Càncer de Mama de l’Hospital Universitari Son Espases i la psico oncòloga de l’AECC Balears, Arantxa Isidre.

Eroski participa el dissabte 21 d’octubre amb una taula informativa i de venda de productes solidaris en el seu supermercat de carrer Aragó, de 10 a 13 hores. La segona edició de la Nit del Vi que se celebra el dissabte 21 a la Fàbrica Ramis d’Inca, organitzada per l’associació Activa’t Inca, Petits Cellers de Mallorca i Pimeco, també tindrà un component solidari i col·laborarà amb l’AECC. Les delegacions locals de l’AECC seran presents a les fires locals de Santanyí, dia 21, Inca, dia 22 i durant tot el cap de setmana a la Mostra d’Art i Empreses de Petra.

El diumenge 22 d’octubre, les Princeses de l’Asfalt i la Federació Balear de Motociclisme organitzen la segona edició de la ruta motera “Armilles Roses” a benefici de l’AECC. Prop de mil motos es donaran cita, a partir de les 10 h, al Polígon de Son Oms, davant de la benzinera BP (entrada al polígon pel carrer de la ITV). També és la data escollida per l’Ajuntament de Llubí per organitzar la seva caminada solidària, amb sortida a les 9.15 ha la plaça de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Muro ha organitzat una sessió divulgativa “Càncer de Mama, aquí i ara”, a càrrec del Dr. Javier Cortés, president de l’AECC Balears. Serà el dimarts dia 24, a les 20 h, a la sala Polivalent de l’Ajuntament. Dia 29 d’octubre, a les 10 h, Hard Rock Mallorca i Profitness organitzen una activitat saludable a l’aire lliure a benefici de l’AECC, a la Plaça Sant Diumenge de la Calçada, davant del Hard Rock, que consistirà en un esmorzar saludable i noranta minuts de ioga, estirar amientos i relaxacions a càrrec dels instructors del gimnàs.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), 64 anys de lluita contra el càncer
L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) és una ONL (Organització No Lucrativa), privada i declarada d’utilitat pública que porta 64 anys treballant en la lluita contra el càncer.

L’AECC integra pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.

L’AECC manté com un dels seus objectius prioritaris la investigació oncològica de qualitat i és, a dia d’avui, l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer amb gairebé 36,8 milions d’euros compromesos en 231 projectes en desenvolupament des 2010. l’AECC, a través de la Fundació científica, aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d’investigació científica.

Aquests programes estan dirigits a aconseguir avenços en ciència per millorar el futur de les persones malaltes i les seves famílies i per consolidar una estructura científica a Espanya, apropant a tota la societat els èxits aconseguits. La Fundació Científica està certificada pel segell de qualitat AENOR.

T’escoltem.
Et guiem.
T’ajudem.

64 anys al teu costat Associació Espanyola Contra el Càncer

Estructurada en 52 Juntes Provincials i present en més de 2.000 localitats espanyoles, l’AECC desenvolupa el seu treball a través dels seus més de 22.113 voluntaris i 742 empleats sota una filosofia de col·laboració amb les autoritats sanitàries, institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixin una finalitat anàleg al de l’associació. Tot això sempre sota els principis d’independència, professionalitat, transparència i proximitat. L’AECC és una ONG acreditada per la Fundació Lealtad. Durant el 2016, l’AECC ha atès més de 465.686 afectats per la malaltia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.