Presentat el 2n Concurs Nacional de Cuina Protur Xef

Nota de premsa: Protur Xef
El 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Xef dobla el nombre d’alumnes inscrits

• En aquesta edició competiran 42 alumnes d’onze comunitats autònomes diferents

El 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Xef ha superat amb escreix els objectius que s’havia marcat l’organització en doblegar el nombre d’alumnes inscrits. En total, s’han registrat 42 alumnes d’escoles d’hostaleria pertanyents a onze comunitats autònomes diferents.
De les Illes Balears participaran l’IES Puig de sa Font de Son Servera, EHIB Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, l’IES Juníper Serra de Palma, IES Alcúdia, MasterD Mallorca de Palma i l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller, a Mallorca ; i l’IES M Àngels Cardona de Ciutadella, a Menorca; li Cordon Bleu, l’Escola d’Hoteleria i Turisme MasterD de Madrid; Escola Superior d’Hostaleria Barcelona, ​​Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, Direcció Hotelera i Arts Culinàries de Barcelona; CIFP Compostel·la de la Corunya i CIFP Carlos Oroza de Pontevedra, a Galícia; Escola Superior de Gastronomia i Hostaleria de Toledo; Escola Hostaleria MD València i Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani de València; I.E.S Peñacastillo de Cantàbria; MasterD Alacant; ESHAEX Escola Superior de Turisme d’Extremadura; IES Hoteleria i Turisme Orellana la Vella de Badajoz; Basque Culinary Center de Guipúscoa; Hotel Escola Santa Creu de Santa Creu de Tenerife (HECANSA); i l’Escola d’Hostaleria i Turisme MasterD en diverses comunitats.

L’estudiant d’hostaleria José Antonio Rodríguez, de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, a Barcelona, ​​va ser el guanyador de la primera edició de Protur Xef en què van participar 20 estudiants d’últim o penúltim curs de formació en escoles d’hostaleria de diverses zones d’Espanya. El segon classificat va ser Javier Jiménez, de l’Hotel Escola SC de Tenerife i el tercer, el mallorquí i benjamí de tots els concursants, Toni Riera Zabala, de l’IES Puig de sa Font de Son Servera. A més del premi en metàl·lic, als tres primers classificats se’ls va oferir un contracte remunerat en pràctiques en els hotels de la cadena.

L’experiència de Toni Riera Aquest matí Toni Riera Zabala ha explicat la seva experiència al costat del Xef Executiu de Protur Hotels, David Deop, i el director de l’Hotel Sa Coma Playa, Joan Ramon Tous, on va realitzar les pràctiques.

Riera ha aconsellat als futurs concursants que gaudeixin de l’experiència tant com puguin. “Va ser una experiència súper bona i sobretot els recomano que no es posin nerviosos, que jo ho estava”, ha recordat. Riera, que compta amb 19 anys, ha decidit continuar amb els estudis de cuina. Aquest any cursa el cicle formatiu Direcció de cuina que és de categoria Grau Superior a l’IES Juníper Serra de Palma. La seva il·lusió: “Vull ser professor de cuina”.

El director de l’Hotel Sa Coma Playa, Joan Ramon Tous, ha dit de Riera que és un “element molt bo dins de la cuina” i que se sent orgullós que vulgui continuar formant-se. “Aquest estiu he conegut al Toni i puc dir que serà un bon cuiner i amb el temps un bon professor”, ha afegit Tous.
Espatlla de mè mallorquí
El Xef Executiu de Protur Hotel, David Deop, ha revelat algunes de les novetats d’aquesta segona edició. L’any passat, els estudiants de cuina participants van haver de treballar amb una producte de la terra, el porc negre mallorquí, amb la finalitat de promocionar i posar-lo en valor. Aquest any el producte escollit és l’espatlla de mè mallorquí.

Deop ha recordat que el concurs va ser una aposta arriscada que va sorgir d’una conversa entre el propietari de Protur Hotels Jaume Bauzá, el conseller delegat de la cadena hotelera, Jaume Nebot, i ell mateix amb el xef Ferran Adrià. “I ara puc dir que va ser tot un èxit, que els participants i el jurat es van sorprendre i així ens ho van dir de l’excel·lent organització i aquest any segurament serà millor perquè disposem d’una experiència prèvia”, ha afirmat.

Deop ha indicat també que en aquesta edició s’organitzaran un major nombre de show cookings, encara que no ha precisat el nom del jurat que de nou serà de “primer nivell” però encara s’està concretant.
Tomeu Caldentey portarà l’organització
La cadena hotelera Protur Hotels organitzarà aquesta segona edició entre dia 15 i dia 18 març del 2018, a les instal·lacions del Protur Biomar Gran Hotel & Spa ***** a Sa Coma, Mallorca.

El llorencí Tomeu Caldentey, que va ser el primer xef mallorquí a aconseguir la distinció d’una estrella Michelin pel seu restaurant Es Molí d’en Bou, serà de nou qui coordini i presideixi el jurat d’aquesta segona edició de Protur Xef i el xef Koldo Royo la figura que presentarà aquest esdeveniment.

La primera edició el jurat va estar integrada per altres distingits xefs de renom com els televisius germans Torres, que realitzen el programa Torres a la Cuina a RTVE; Marc Fosh, que el 2002 es va convertir en el primer i únic cuiner britànic a ser guardonat amb una estrella Michelin; i el xef Fran López que compta amb una estrella Michelin des del 2009; a més d’un important elenc de crítics gastronòmics i sommeliers de primer nivell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.