Salutació del rector i programa Festes de Pasqua 2018

 

SALUTACIÓ DEL RECTOR                                   

 Tots els divendres d’aquesta Santa Quaresma hem fet, a la parròquia, l’exercici del Via Crucis, excel·lent acte pietós per poder meditar al voltant del camí de creu (via crucis, en llatí) que va fer Jesús per mor dels nostres pecats. Haurem aprofitat la Quaresma si n’hem fet d’ella un pelegrinatge cap al Calvari, doncs saben prou bé que sense creu no hi ha Paradís; per crucem ad lucem: cap a la llum a través de la creu. Però és que tampoc hi ha vertader seguiment a Jesucrist sense la creu, malgrat aquesta sigui tan pesada; diu el Senyor: “Qui no porta la seva creu i em segueix, no pot ser deixeble meu” (Lc 14, 27).

El nostre goig, mentre abraçam la creu de Jesús i la nostra, és que el Senyor ens ha promès la Vida Eterna a tots aquells que segueixen els seus passos. Doncs bé, que aquesta Setmana Santa, plena d’actes religiosos i processons, i estibada també d’emocions, devoció i amor, demanam al Senyor que ens renovi interiorment i ens purifiqui, perquè puguem celebrar, amb una ànima ben lluminosa, santificada i renascuda en la gràcia, la festa de la Pasqua de Resurrecció.

Que les celebracions i processons d’aquests dies sants ens ajudin a viure sols per Jesucrist, com relata aquesta hermosa oració de Mn. Miquel Costa i Llobera:

“Oh Autor de la vida, mort per nostro amor! Com correspondrem a l’excés de la vostra caritat, si no és morint a l’amor propi? Concediu-mos, Senyor, poder dir cada un amb veritat: ‘El meu viure és Jesucrist i la mort me serà un guany’”.

Bona Setmana Santa i que Déu vos beneeixi a tots.                                                          Mn. Jaume Mercant i Simó

Programa 2018

DISSABTE DEL RAM, 24 DE MARÇ                              

  • Dinar (Fideuà) de Germanor de Confraries a la plaça de l’Església a les 13:00 h, obert a tothom i organitzat per la Comissió de Confraries. Venda de tiquets, Farmàcia Ca’n Justo.
  • Preu: 10 €. Nins fins a 12 anys 5 € (Data màxima per apuntar-se: 22-3-2018).

DIUMENGE DEL RAM, 25 DE MARÇ                                  .

  • Benedicció dels Rams i Eucaristia Solemne, a les 9:00 h a la plaça des Pou Vell.
  • L’església romandrà tancada fins el començament de l’Eucaristia Solemne.
  • Un cop feta la benedicció dels rams, anirem en processó pel c/Pou, Abeurador, Església i Plaça Nova, per celebrar l’Eucaristia Solemne a l’església. 
  • Concert de la Banda de Música de Sant Llorenç, a les 11:00 h. a la plaça de l’Església.
  • Dotze Sermons, a les 20:00 h a l’església.

DIMECRES SANT, 28 DE MARÇ                                        .

  • Missa Crismal a la Seu de Mallorca, a les 19:30 h.                                                   (Aquest dia es suprimeix la missa a la parròquia).

DIJOUS SANT, 29 DE MARÇ   

  •  Celebració del Sant Sopar, a les 18:30 h, a l’església.                                         Processó, a les 22:00 h, pels carrers: Església, Abeurador, Pou, Sant Llorenç, Santa Maria de Bellver, Carrerillo, Basílica Son Paretó, plaça Jaume Santandreu, Major i plaça Nova.                                                                                                    Pregària davant la Casa Santa, un cop acabada la processó.

DIVENDRES SANT, 30 DE MARÇ     

  • Casa Santa, a les 9:00 h. Oberta per pregar.
  • Celebració de la Passió del Senyor, a les 18:00 h a l’església.
  • Davallament a l’església i Processó, a les 21:30 h.
  • Processó, a les 22:00 h pels carrers: Rector Pascual, Creu, Alegria, Nou Santa Maria de Bellver, Major i Plaça Nova.

DISSABTE SANT, 31 DE MARÇ                                                 

  • Vetlla Pasqual, a les 21:00 h a l’església.

DIUMENGE DE PASQUA, 1 D’ABRIL                                  .

  • Celebració de l’Encontre i Missa Solemne de Pasqua.
  • A les 8:45 h, Centurions.
  • A les 9:00 h, celebració de l’Encontre.
  • Un cop acabada la cerimònia dels Centurions, la Mare de Déu sortirà en processó des de la rectoria cap als carrers: Rector Pascual, Nou i Santa Maria de Bellver, i el Sant Crist ho farà pel carrer Major, per així realitzar l’Encontre  davant el Bar Olímpic. Acte seguit, anirem tots plegats  a  celebrar la Missa Solemne a l’església.
  • Pregam als nins i nines que acompanyin la Mare de Déu en Processó.

DIUMENGE DE L’ÀNGEL, 8 D’ABRIL                                  .

  • Pancaritat a Son Vives.  Sortida a les 15:30 h des de l’església. Missa a les 16:30 h i berenar popular de “pa i taleca”.

 RECOMANACIONS: Es prega als veïnats i comerciants dels carrers per allà on transcorren les processons, que col·laborin il·luminant les façanes, que els confrares participants, tenguin cura amb la seva vestimenta i calçat, i que, en acabar les processons, tots els confrares i assistents entrin a la parròquia i participin de les pregàries finals.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.