Demà dissabte tots amb la banda de Música.

Pere Siquier, ens parla de la banda i del concert

Entrevista
Pere Siquier, director de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar
El proper dissabte 17 de març, a les 19:30H a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, se celebrarà el Festival de Bandes de Música, en què participaran i actuaran conjuntament les bandes de música de Campos i Sant Llorenç des Cardassar.
Dirigirà la primera part del concert el director de la banda de Campos, Joan Laínez, i la segona part del concert serà dirigida pel director de la Banda de Música de Sant Llorenç, des Cardassar, Pere Siquier, i estarà dedicada a composicions de la jove compositora valenciana Sara Galiana (1989), guanyadora del Concurs de Composició Música Jove de València, on a més d’altres peces del repertori per a bandes de música, na Sara ha estat convidada al Festival per la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar. Sens dubte ens espera un excel·lent concert per encetar el concerts de primavera de Sa Màniga.
Avui parlam amb el director de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar, Pere Siquier, per a saber més detalls sobre el festival i també dels nous projectes de la banda llorencina que dirigeix des del passat any.

Sr. Siquier, vostè no necessita presentació, la seva tasca com a director de bandes és prou coneguda i carregada d’èxits. L’any 2017 va assumir la direcció de la Banda de Música de Sant Llorenç a la que ha canviat totalment. Satisfet amb l’evolució de la banda?
Molt, ha estat un any molt intens on hem treballat obres de dificultat i ens n’hem sortit prou bé.

S’han incorporat molts músics joves a la banda. Què és el més difícil a l’hora d’integrar-los?
Avui els joves no tenen cap problema en integrar-se. Estan molt preparats i no els costa gaire seguir el ritme dels que ja fa anys que hi toquen.

Té qualque projecte en ment per fomentar el interès dels nins i joves del poble per la banda?
D’aquí poc farem un concert amb els alumnes de l’Escola de Música de Sant Llorenç, on ells seran els protagonistes. Serà una primera passa per acostar la banda als joves i no tan joves del poble.

Creu que té potencial la banda llorencina?

La banda té un gran potencial, se pot fer molta música amb ells. Estem treballant molts d’aspectes bàsics i amb aquest any es van veient els fruits.

Què destacaria per positiu i negatiu del temps que du fent feina a la banda?
Encara ens coneixem, crec que la sonoritat de la banda està canviant. L’afinació ha millorat molt i a conseqüència es treuen colors molt interessants. Tenc la sort de tenir uns músics molt involucrats i una gran Junta Directiva que ajuda molt a que la banda assolesqui el nivell musical que es mereix.

El passat mes de febrer els músics llorencins em van comunicar la seva satisfacció per la seva renovació com a director per dos anys més amb la banda. Quins projectes té en ment per a aquests dos anys?
Crec que els projectes per aquest 2018 són prou atractius per als músics. Farem un concert on la Banda interactuarà amb actors dirigits per l’actriu Marta Barceló.
A aquest concert estrenarem a Mallorca l’obra «El Luthier» del gran director i compositor Salvador Sebastià, on actuarà de solista la cellista Xelo Sapiña. A més,
el compositor vindrà i podrem treballar directament amb ell.

Com és l’obra?

El Luthier de Venècia per a narrador, violoncel i grup instrumental és un conte de Claude Clément musicat que explica la faula d’un luthier que després de que se li morí un arbre, que tenia en un petit jardí on se li posaven núvols d’ocells, mana tallar-lo…Al mateix concert amb el grup de teatre posarem en escena obres en conjunt.

I els projectes restants?

Un altre projecte que tenim es titula El món dansa, on amb un cos de dansa tocarem i ballaran diferents danses del món. I el tercer projectes està previst dins el mes d’agost, és un concert amb el cantautor menorquí, Miquel Mariano, amb cançons seves.

Semblen molt interessats aquest projectes. A més, suposo que continuaran amb els concerts d’estiu a tots els nuclis del terme municipal.
Efectivament, tenim un programa ben carregat d’actuacions, concerts festes patronals a: Son Carrió, sa Coma, Sant Llorenç des Cardassar, s’Illot, festes del Turista, etc.

Parlem del Festival de Bandes de la Federació del proper dissabte dia 17 a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor. Com va sorgir la idea de fer la actuació conjunta amb la banda de Campos?
Cada any feim un Festival de Bandes i amb en Joan Laínez, director de la Banda de Música de Campos, pensarem de fer-lo junts enguany, però enlloc de tocar les dues bandes per separat decidirem ajuntar-les i dirigir mig programa cada un.
La primera part la dirigirà ell i la segona jo. Així els músics treballen amb directors diferents i això sempre els enriqueix molt. A part de la germanor que es crea amb ambdues agrupacions.

Cada director ha elegit les obres que ha de dirigir?

No. En Joan me va proposar que triàs jo les obres del concert.

La segona part del concert que ha de dirigir vostè, interpretaran obres de la compositora valenciana Sara Galiana. Com va ser que es va decantar per aquesta compositora?

M’agrada treballar amb compositors joves, he treballat amb en Víctor Ferragut, José Ignacio Blesa, Antoni Mairata, Gabriel Oliver, Andreu Seguí, Miquel Brunet, i ara amb na Sara. Té un gran talent i una gran força la seva música, ens ha servit molt per pujar el nivell de la banda on cada corda té molta responsabilitat. Dissabte, al darrer assaig vendrà ella i ens podrà donar les darrers indicacions de com vol les seves obres.

Vaig tenir l’oportunitat d’entrevistar a la compositora Sara Galiana i escoltar a Youtube algunes de les seves obres, i em varen agradar molt, així que sens dubte serà tot un encert el concert. Com van els assajos i quina obra ha presentat major dificultat per als músics?
És un concert on totes les obres tenen dificultat i ha estat un treball molt intens durant aquests darrers mesos. Hem treballat molt i esper que el resultat es vegi dissabte.

Programa
Festival de Bandes de Música de Cala Millor a Sa Màniga
Centre Musical a Contratemps de Sant Llorenç des Cardassar.
Banda de Música de Campos.
Primera Part.
Director: Joan Laínez.

  1. Balkan Dreams.
    I. Moviment.
    II. Moviment.

Autor: Kees Schoonebeek.

  1. Ivanhoe.
    I. Codi de Cavalleria.
    II. Llialtat o Amor?.
    III. Batalla i Final.

Autor: Bert Appermont.

Segona Part.

Director: Pere Siquier

  1. La Odisea.
    I. La Flota.
    II. El país dels Cíclopes. La Cova.
    III. Polifem.

Autora: Sara Galiana Sola.

  1. Stonage.
    I. Welcome to the Stone Age.
    a) Sticks and Stones.
    b) Würm is here.
    c) The Cave called “HOME”.

II. Sabal the sabertooth.
a) We are ready. Let’s go hunting!.
b) Sabal, the sabertooth.
c) Sabal attacks us!.
d) He is dead. We mourn our deaths.
e) Humans, victorius, will continue to make their way throug evolutionary history.

Auditórium Sa Màniga.
Cala Millor, 17 de Març 2018. a les 19:30H. Gratuït

Els espectacles gratuïts no es fan reserves i no van numerades. Es donen les entrades el mateix dia a partir de les 16h i fins omplir la capacitat de la sala

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.