Visita al Parlament per l’alumna Llucia Nebot del CEIP Punta de n’Amer

Col·laboració CEIP Punta de n’Amer
EL PARLAMENT
Dimecres dia 18 d’abril els alumnes de 4t del Ceip Punta de n’Amer de sa Coma vàrem anar d’excursió al Parlament de la ciutat de Palma.
Quan varem arribar ens va rebre un guia i ens va fer una visita guiada per les sales més importants del Parlament.
La biblioteca, ens va explicar que el llibre més antic que tenien era del 1749, que és pública, que està especialitzada en temes jurídics i de dret i que és l’única sala de tot l’edifici que manté la seva funció original.
La sala de les “cariàtides” també coneguda com a sala de plens, és on els diputats i diputades es reuneixen.
La sala de les passes perdudes és on els que són a les reunions de diputats i diputades però no ho són , surten allà amb un diputat i li expressen la seva opinió.
També ens va explicar que abans en lloc d’esser el Parlament era el « Círculo Mallorquín» un club privat per a homes rics i allà s’hi celebraven actes culturals, recreatius i socials. Aquest edifici va esser comprat pel Parlament l’any 1983.
El formen 59 diputats i diputades de les Illes Balears, 33 per Mallorca,13 per Menorca,12 per Eivissa i 1 per Formentera.
També varem tenir l’oportunitat de conèixer el president del Parlament en Baltasar Picornell , li varem poder fer-li preguntes i fer-nos una foto amb ell. Ens va encantar!

Llucia Nebot 4t A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.