Ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc de la Federació de Persones Majors

Com cada any la Federació de Persones Majors de la Part Forna de Mallorca organitzà els passats dies 17 i 18 de maig la tradicional Trobada a Lluc, amb la finalitat de mantenir els contactes entre les diferents associacions i celebrar una ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc. El primer dia hi participaren les comarques de Llevant, Pla i Marines, i dia 18 les del Raiguer, Migjorn i Tramuntana-Ponent.
A partir de les 10,00h a l’arribada dels peregrins al Santuari de Lluc feren entrega d’un berenar a totes les associacions. A les 11h., a l’acolliment del Santuari de Lluc, salutació de les autoritats, i Ofrena Floral per part de cada un dels presidents de les associacions, a les 11,15h. actuació de l’Escolania dels Blavets de Lluc i a continuació celebració Eucarística.
Enguany el dijous dia 17, hi va assistir la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, i en representació del Consell el director insular de Promoció Sociocultural Javier Ramos, i el batle d’Escorca Antoni Solivellas, entre altres autoritats hi assistiren les regidores de l’Ajuntament de Son Servera, Marga Vives, i Natàlia Troya. La presidenta de la Federació Josefina Colom, va donar la benvinguda a les associacions i autoritats, tot seguit van saludar als assistents el batle d’Escorca, Antoni Solivelles, i tancà el parlaments la presidenta Francina Armengol, que va dir que per ella era motiu de satisfacció poder assistir a l’encontra de les associacions i ofrena a la Mare de Deu de Lluc, i va afegir que com molts d’inquers els seus pares es casaren a Lluc, i a ella en honor de la Mare de Déu, li posaren per nom Francina de Lluc.
El dijous dia 17, hi participaren 1027 persones de 23 associacions, de les quals cal destacar de la nostra comarca, les associacions de: Persones Majors de Son Macià, Persones Majors de Son Servera, Tercera Edat de Cala Millor, Persones Majors de Petra, Associació Sa Residència de Vilafranca, Persones Majors d’Ariany, Gent Gran de sa Coma, i l’Associació Verge del Carme de Porto Cristo, la nova presidenta de l’associació de Porto Cristo des del passat dia 2 de maig, Catalina Veny va ser l’encarregada de fer l’ofrena floral de la seva associació.
Al dinar celebrat a les Cases de Son San Martí en representació del Govern Balear, hi va assistir la Consellera de Salut, Patrícia Gómez i entre altres autoritats també hi va ser present el batle de Son Servera, Antoni Servera.
L’única nota negativa d’aquest any va ser no haver restringit el pas als nombrosos grups de ciclistes durant la mitja hora de pujada i baixada dels autocars a Lluc, per cert a la baixada ens trobarem amb un accident entre un cotxe i un ciclista que va requerir els serveis de sanitaris i ambulància, esperem que no fos greu.
Cal felicitar a tots els conductors dels autocars per les dificultats que suposa aquestes pujades multitudinàries. Personalment full felicitar al conductor que ens va acompanyar enguany a l’associació de la Gent Gran de sa Coma Daniel Porras, un molt bon conductor que treballa per l’empresa Roig de Cala d’Or.

1813-300×225.jpg” alt=”” width=”300″ height=”225″ class=”aligncenter size-medium wp-image-91013″ />

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.