Diumenge, 15 a les 22h, al port de Cala Bona, nit d’Havaneres amb el grup Arpellots Havaneres Band

Concert recomanat
Un any més, el grup Arpellots Havaneras Band convidats d’honor a les Festes del Carme de Cala Bona. En el marc incomparable del moll de Cala Bona ens espera als amants de les havaneres el proper diumenge dia 15 de juliol a les 22h, l’especial actuació del veterà grup que l’any que ve celebrarà el seu 25è aniversari.
El grup Arpellots Havaneres Band neix l’any 1994 a Sant Jordi a partir de l’agrupament d’una guitarra, un acordió i mitja dotzena de veus (tenors, barítons i baixos) amb la intenció de cantar cançons plenes de perfums de mars llunyans, punxades de l’amor que es recorda, rumors de canya de sucre, memòria i passió de la llengua dels avantpassats que s’enyora, dansa de palmeres del Carib, rialles «picaronas» de mulates, mocadors blancs de la bella Lola, la simbologia de l’avi que va anar a Cuba, els mariners que mai van tornar, … cançons que coneixem com havaneres.

Des de l’any 1994 han actuat en la pràctica totalitat dels pobles de Mallorca i a Catalunya a Barcelona, Sant Vicenç del Castellet, Celrà, Tortosa, Avià, Gràcia i Miravet.

L’any 2000 van publicar el CD “Més que havaneres” que conté havaneres, cançons marineres i cançons populars mallorquines. La portada del disc és obra del pintor Bernat Colomar. Aquest disc es va reeditar l’any 2002 i l’any 2007. L’any 2007 editaren el segon disc del grup, titulat “Marina” amb amb il·lustracions del pintor Luís Maraver. Aquest disc conté algunes peces pròpies del grup.

L’any 2015 publicaren el CD “Havanera de Migjorn” que conté havaneres escrites pel pianista del grup Pere Garcias Serra.

El nom del grup prové d’una eina camperola, allunyada de la mar, ja que la majoria dels components del grup són de Sant Jordi, un llogaret que un temps fou el rebost de Ciutat.

Actualment el grup està format per deu components: acordió, piano, dues guiterres, baix i percussió i vuit veus repartides entre tenors, baríton i baixos.

La interpretació del grup Arpellots Havaneres Bandes és directa, àgil, amb la pretensió de passar-ho bé fent música, buscant la participació de l’espectador o l’oient, tenint present, en tot moment, una dosi important d’improvisació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.