Les Bandes de Música de Felanitx i Son Servera protagonistes de la 26è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera

El passat dissabte dia 28 de juliol es va celebrar a l’Església Nova de Son Servera la 26è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera, la banda convidada aquest any era la Banda de Música de Felanitx, dirigida per Víctor Ferragut. Juntament amb la Banda de Música de Son Servera, escortats per un motorista de la Policia Municipal, les dues bandes van desfilar pels carrers del poble fins a l’Església Nova.
Va presentar el concert Marga Sard, component de la banda serverina, la qual va destacar que és un orgull per a la banda el poder dir que han arribat a la vint-i-sisena edició amb la mateixa il·lusió i passió per la música que a la primera edició.

La primera part del concert va anar a càrrec de la Banda de Música de Felanitx, que van interpretar Charles Chaplin amb arranjament musical de Marcel Peeters, i Moments for Morricone, de Ennio Morricone. Una gran actuació de la banda felanitxera que seguiren amb interès el components de la banda serverina, i el nombrós públic assistent al festival.
La segona part del concert va anar a càrrec de la Banda de Música de Son Servera. El seu director, Joan Antoni Ballester, és molt exigent i perfeccionista i havia fet assajar de valent els músics, que interpretaren: Danzón from «Francy Free», i Rondo for Lifey, de Leonard Bernstein, i Porgy and Bess, de George Gershwin. La veritat és que la feina feta dins aquest darrer any va sortir a llum i va quedar palès l’evolució de la banda.
Les dues bandes, conjuntament dirigides per Joan Antoni Ballester, interpretaren de manera fantàstica West Side Story de Leonard Bernstein. Tot un homenatge al genial compositor en el centenari del seu naixement.

Assistí al concert en representació de la Federació de Bandes de Música el Sr. Alberto Sierra, que va felicitar  les bandes per la magnifica actuació, i va agrair a la Banda de Música de Son Servera l’organització del Festival que ja va per a la 26è edició.

Seguidament, el president de la banda serverina Lluís Miquel Lliteres va dir que per als músics el Festival els dona l’oportunitat de reunir al poble diferents bandes de música d’altres indrets de Mallorca i fins i tot de la península, i que fomenta les relacions socials, i el poder compartir la passió per la música amb altres bandes. Va agrair el suport del poble al festival al llarg dels anys, i l’esforç i ajuda de totes les persones que col·laboren amb l’organització, de manera especial a la junta directiva i als músics que ajuden amb la preparació de les partitures, trasllats d’instruments, etc. També va tenir unes paraules d’agraïment pels components de la banda de Felanitx, pel rector per cedir l’Església Nova, a la regidora de Cultura, Maria Arenas i a tot el consistori , a la brigada , policia local, i a la Federació de Bandes de Música.

En representació de l’Ajuntament de Son Servera, el batle Antoni Servera va felicitar les bandes i va recordar que el passat any, amb motiu del 135è aniversari de la banda serverina, l’ajuntament havia iniciat el procediment per a concedir la Medalla d’Or de Son Servera a la Banda de Música, i que la regidora Maria Arenas havia conclòs l’expedient que presentaran al Ple que se celebrarà el 20 de setembre amb aquesta finalitat, i va convidar el poble a assistir-hi.

L’Himne de Son Servera, interpretat per les dues bandes, tancà la 26è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.