L’Ajornat Pregó de Catalina Mesquida Riera, tancà les Festes de s’Illot 2018

Per primera vegada a la seva història el Pregó de les Festes de s’Illot es va ajornar, a causa del desgraciat accident que va causar la mort d’un turista poques hores abans de la celebració.
Diumenge dia 19 d’agost, darrer dia de festes a la plaça del Llop de s’Illot la popular Cati Veny va ser l’encarregada de presentar a la pregonera d’enguany, Catalina Mesquida Riera.
Cati Veny, començà la presentació recordant que des de fa 25 anys, en que es va instituir el Pregó de les Festes Patronals de s’Illot, els pregoners i pregoneres han estat persones vinculades molt directament amb s’Illot, i que la pregonera d’enguany era l’estimada Cati Mesquida, coneguda popularment com, «Cati de s’Spar», la qual sempre declinava la convidada a ser pregonera amb l’excusa que abans d’ella havia altres persones. Però aquesta vegada no li havia servit l’estratègia i aquest any era la pregonera. Cati Veny va dir,: «Na Cati sempre ha estat i és una persona d’allò més servicial i disposada a donar un cop de mà i col·laborar. Parlar de na Cati, i de la seva família, és parlar de part de la història de s’Illot, ja que juntament amb els seus pares i germans van formar part durant 50 anys d’una manera de fer poble, i la seva botiga va esdevenir un punt d’informació i un referent per col·laborar amb la gent». Cati Veny, entre altres coses, també va recordar que «na Cati ha format part de les quatre associacions que van conformar el nucli de s’Illot i de la parròquia».
Una emocionada Cati Mesquida va agrair la presentació de Cati Veny… i va començar el seu Pregó-Cloenda de Festes donant les gràcies als regidors i regidores de l’Ajuntament de Manacor, de manera especial al delegat de s’Illot Antoni Garcia, per l’honor de ser la pregonera 2018. Cati Mesquida va afegir « que el meu mèrit, per esser la pregonera d’aquest any és estimar s’Illot i sentir-se sillotera d’arrel», i va dedicar el Pregó als seus pares: Jeroni Mesquida i Antònia Riera, «ja ells què foren ells els qui me varen ensenyar a ser una sillotera de cap a peus i a estimar s’Illot».
Durant uns quaranta minuts, Cati va basar el seu pregó en la història de s’Illot i les seves vivències i records infantils contant com eren els seus amics, els jocs, el paisatge, les costums de la gent que estiuejaven a s’Illot, i dels que hi vivien tot l’any. De les vetlades que passaven amb els veïnats moltes vegades amb els “llums de carburo» ja que sovint no hi havia corrent. Com era la petita botiga que va obrir la seva mare Antònia «Bou» i el seu padrí jove l’any 1966, la qual amb el pas del temps regentaren ella i la seva germana Francisca, amb el nom supermercat Spar i que va estar en mans de la família durant 50 anys.
Na Cati, a més va dir «vull donar les gràcies al llogaret de s’Illot per fer-me sentir sillotera i poder estimar el lloc on he tingut l’oportunitat de compartir les meves vivències i tot el que vaig gaudir quan era petita amb tots els que sou anit al Pregó-Cloenda de les Festes de s’Illot 2018».
Per acabar va donar les gràcies a la comitiva organitzadora de les Festes de s’Illot 2018, així com a l’Associació d’Amics de s’Illoters « per unes festes que han comptat amb molta participació; han estat un dies de passar-ho bé, i ja heu diu la paraula «S’Illotejant», és fer festa, és fer unió de poble, i retrobar-se amb la gent coneguda i amics, tot un èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.