Entrevista a Carme Garí, component del duet Voicello

Voicello, són un original duet format pel violoncel·lista felanitxer Biel Fiol i la soprano d’arrels manacorines Carme Garí, que combina la veu humana amb la veu del violoncel. Card.cat es va fent ressò del seus èxits, ja que el passat mes de maig actuaren a l’Espai 36 de Sant Llorenç.
Fa quatre anys que recorren Mallorca actuant a diferents Festivals i teatres. L’any passat decidiren enregistrar el seu primer disc i presentar un concert encara més innovador, on combinen la música clàssica i la música moderna, que anomenen “Crossover Opera Pop”. Amb aquest espectacle duen una bona quantitat de concerts aquest estiu, que els estan fent voltar per Mallorca i les Illes veïnes. I també a València, al Festival de Música Hostes (Gandia), i els està conduint darrerament al panorama internacional, on han actuat a Anglaterra (Cheltenham), al festival internacional de música, Mil Lisbon 2018 International Music Network, i aquest agost han actuat a Itàlia amb un concert ben peculiar.

Carme, esteu fent un bon estiu. Satisfets amb la gira de concerts?
Estam molt contents amb aquesta gira, perquè hi hem dedicat totes les nostres energies, i notam que el concert ha millorat moltíssim en qualitat, perquè estam més segurs damunt de l’escenari i això ens fa creure’ns més el que feim, i el públic ho rep. Notam que darrerament la gent ens valora molt i ens felicita molt per tots el concerts que estam presentant.

Per cert, no començareu l’estiu amb bon peu…
No, vam començar l’estiu amb l’actuació a Son Servera per les Festes de Sant Joan, actuació que vam haver de suspendre per la pluja. Si el temps no heu impedeix farem el concert el dijous dia 6 de setembre a l’Església Nova de Son Servera, on tornem presentar “Crossover Opera Pop”, i esperem que aquesta vegada faci bon temps.

Què tal l’experiència de la vostra actuació conjunta amb l’Orfeó d’Alaró i la Coral s’Estel de Ciutadella ?
Va ser un nou projecte molt interessant, on «Voicello amb el Cor» vam sortir a l’escenari acompanyats de les corals. Aquest projecte va ser també un joc de paraules perquè Cor fa referència a les corals i també als cors dels espectadors, perquè des de sempre la nostra il·lusió és arribar al cor de les persones que ens escolten a través de la música. I en projecte tenim moltes novetats a oferir. Volem repetir l’any que ve l’experiència amb altres corals, ja que va ser molt enriquidora i tenim moltes novetats a oferir.

A Mallorca, a quins festivals heu participat aquest estiu?
Hem actuat a diversos festivals, entre ells “Nits Clàssiques de la Tramuntana”, que és un cicle de concerts que se celebra cada diumenge a les 20´30h. a l’Església de Deià, i nosaltres hi actuàrem el darrer diumenge de juliol. El 17 d’agost actuarem a Costitx, on s’han celebrat “Clàssics a Costitx”, i vam esser els encarregats d’obrir el Festival amb un concert el divendres 17 d’agost, on entre el públic hi havia moltes cares conegudes, moltes cares noves, i per sort moltíssimes felicitacions.

Quines actuacions teniu pendents?
El dimecres 29 d’agost hem d’actuar a «Nocturs al Pati», un cicle de concerts que se celebra a Alcúdia, a la Biblioteca de Can Torró. I dijous dia 30 tanquem el cicle de concerts «Nits a la Fresca Andratx» al Castell de Son Mas. I com et deia, el dijous dia 6 de setembre a l’Església Nova de Son Servera.

A nivell internacional enguany heu actuat a Anglaterra, Portugal, i Italià. Parlem un poc del darrer, el de Italià. De veritat actuareu a les 6 del matí?

Sí, va ser molt especial l’actuació que férem a Itàlia. Primer perquè va ser la primera vegada que
actuàvem al país de l’òpera i perquè va ser una actuació molt original. El concert s’anomenava “Sunrise”, que significa a la sortida del sol, va ser el dilluns 13 d’agost a un poble anomenat Ortona.
Quan ens van fer la proposta d’actuar a les 6 del matí a la sortida del sol, ens vam quedar impactats, ja que mai havíem tocat tan prest al matí, però vam rebre la proposta de molt bon grat per la il·lusió de viatjar i actuar a un país estranger.

Com va ser l’acollida de la gent i l’actuació ?
Molt bona, la gent allà és molt agradable, ens van tractar estupendament durant tot el temps que vam estar a Ortona. El lloc del concert era una platja, amb la sortida del sol darrera de les nostres esquenes i el públic davant nosaltres a «l’arena», assegut en terra o a cadires de platja. Ens havíem aixecat a les 03.30 del matí per estar ben desperts i tenir una bona forma física per l’actuació. El concert va esser tota una sorpresa, la platja es va anar omplint de persones que volien escoltar el concert de Voicello, i durant tot el concert ens van aplaudir moltíssim. Ens vam sentir molt contents amb la bella experiència.

Bona experiència. Aprofitàreu per fer turisme?
Sí, l’experiència va esser extraordinària des del primer dia. Arribar a Roma i veure tots aquells monuments era fantàstic. Vam llogar un cotxe i i vam fer un viatge de gairebé tres hores, i quan vam arribar a Ortona els vam explicar que a Mallorca viatjar tantes hores en cotxe és impensable!
El camí de tornada fou igual de preciós i a Roma vam poder visitar el Coliseu i el Vaticà, unes obres arquitectòniques increïbles.

Un viatge interessant sens dubte Carme.
Sí, ens va agradar molt. Llàstima que quan érem a Itàlia de manera inesperada va morir als 83 anys la meva padrina paterna, Maria Parera Santandreu. Va néixer a Manacor, però quan el meu pare era petit van anar a viure a Palma. Dies abans de marxar a Itàlia la vaig visitar i res feia presagiar el fatal desenllaç. A ella li agradava la pintura, era una bona pintora, a més li agradava molt la nostra música i s’alegrava dels nostres èxits. El passat dia 20 la vam acomiadar al funeral de la millor manera que sabem…. amb la nostra música.

Heu sento Carme, tant de bo que va poder gaudir dels teus èxits. A quina hora és el concert de dia 6 setembre a l’Església Nova de Son Servera?
Gràcies a tu Magdalena per la difusió que dones a la música. El nostre concert de Voicello «Crossover Opera Pop” donarà inici a les 21 hores, i esperem i desitgem que aquesta vegada faci bon temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.