“Cal ajudar els malats d’Alzheimer, però també els seus cuidadors”

Maria Jose Torres va oferir ahir una clara i didàctica conferència a Son Carrió, organitzada per Card.cat, sobre  l’Alzheimer. Davant més de 60 persones la neuròloga carrionera va departir durant una hora sobre aquesta malaltia tan estesa darrerament, però que tan poc coneix la gent. A més, va comptar amb la presència de l’associació AFAPAM, de cuidadors, que també va explicar el seu projecte. 

La xerrada va ser clara, didàctica i tots ens n’anàrem amb la impressió de saber un poc més d’aquesta malaltia tan punyent i mala de dur. Primer, na Maria Jose ens va fer una petita explicació sobre què és exactament l’Alzheimer:  com es produiex, quines són  les causes, els primers símptomes, les diferents etapes que pot tenir i les mesures de prevenció que podem emprar.

Si bé va deixar clar que era una malaltia crònica, no reversible, la doctora carrionera no va deixar de ser optimista en cap moment (fins i tot amb algunes seqüències de documentals engrescadors i esperançadors) i va a venir a dir que és una etapa difícil, però que cal viure amb intensitat i tan bé com es pugui (tenir alzheimer no vol dir forçosament estar tancats a casa i no fer res).

Igualment va prestar especial atenció els cuidadors dels malalts. Va donar-los alguns consells més que  aprofitables i va deixar clar que “qui no està bé amb ell mateix i se sent cansat i incomplet” no podrà ser mai un bon cuidador, perquè si qui cuida no està bé, tampoc pot cuidar d’un altre. En aquest sentit va insistir que per cuidar un malalt no hem de deixar fer altres coses que ens donen vida com ara amics, actes socials, esport… i que és important distribuir-nos la feina, no voler fer-ho tot un tot sol.

En aquest punt va donar entrada a l’associació de cuidadors de gent amb Alzheimer de Mallorca, AFAPAM, que va explicar la seva intenció d’acollir els diferents cuidadors de Mallorca  per compartir experiències, ajudar-los en el que sigui possible, etc…

La vetllada va acabar amb un bon grapat de mamballetes més que merescudes per a na Maria Jose i amb l’entrega per part d’en Joan Adrover, en representació de Card.cat, d’un obsequi a la nostra conferenciant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.