La Banda Simfònica de les Illes Balears participà al Festival de Bandes Federades Estatals 2018

La Banda Simfònica de les Illes Balears Balears, dirigida per Joan Antoni Ballester, va ser convidada a participar a la clausura del Congrés anual de la Confederació Espanyola de Bandes de Música, celebrat a l’Auditori de la Unión Protectora Musical de Vallada, de la Comunitat Valenciana.

Enguany la Confederació ha complert el seu 25è aniversari organitzant un cicle de festivals de bandes federals, on han actuat la Banda de la Federació de Múrcia, la Banda de la Federació Valenciana, i la Banda Simfònica de les Illes Balears. L’Objectiu dels festivals era enregistrar les sis obres guanyadores dels Premis anuals de composició, «Vicents Ruiz Monrabal» que atorga la Confederació. Aquestes obres han estat enregistrades per les diferents bandes participants en el cicle.

L’actuació de la Banda Simfònica de les Illes Balears, va començar amb el pasdoble «Isabel» que el seu director, Joan Antoni Ballester, havia encarregat per ser estrenat en aquest concert al compositor Azael Tormo Muñoz, i dedicada a la seva companya, Isabel Catany.

La següent obra, Oniros, los hijos de la noche, un poema simfònic articulat en tres parts, «Fobetos», Phantasus i Morfeo» cada un dedicat a un personatge mitològic relacionat amb el món dels somnis. Aquesta obra del compositor Antoni Cuenca, va ser la guanyadora del 1er premi Vicente Ruiz Monrabal, de l’any 2011 i mai no havia estat interpretada.

Finalment, la darrera obra de la nit va ser La conquista del Norte, un altre poema simfònic amb un llenguatge molt descriptiu que ens retrata la batalla lliurada al segle XIII entre el Califat musulmà en expansió per la Península i el regne cristià d’Astúries. Aquesta obra d’Oscar Tusso fou la guanyadora del 5è premi Vicente Ruiz Monrabal (2016) i va ser estrenada per la nostra Banda Simfònica el desembre de 2016 al Teatre Principal de Palma.

La més cordial felicitació a tots els components de la Banda Simfònica de les Illes Balears, i de manera especial al seu director Joan Antoni Ballester, per la gran actuació de la banda que deixà palès l’alt nivell dels nostres músics.

La propera actuació de la Banda Simfònica de les Illes Balears, està prevista per dia 1 de desembre a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.