Les primeres imatges per satèl·lit xifren en 572 les cases possiblement afectades al nucli urbà de Sant Llorenç

El servei europeu d’observació terrestre, Copernicus, a través del seu programa d’emergències ha publicat les primeres imatges per satèl·lit de la zona urbana de Sant Llorenç.

El primer anàlisis quantifica la zona afectada per la inundació en 133.8 hectàrees. En quan el nombre de cases, xifra en 572 les possibles afectacions (53 d’elles greus) que tindrà un impacte directe sobre 962 habitants. Les infraestructures també apareixen afectades; 7 ponts i un total de 8.6 quilòmetres de carrers i carreteres mostren l’impacte de l’allau de fang.

El mateix servei esta preparant l’anàlisis de les imatges de Son Carrió i S’Illot, us mantindrem informats.

Altres enllaços: Imatge en alta resolució.

Font: Copernicus EMS

3 pensaments a “Les primeres imatges per satèl·lit xifren en 572 les cases possiblement afectades al nucli urbà de Sant Llorenç

  1. La manera com la gent de Copernicus treballa és a traves d’imatges per satèl·lit. Utilitzen diversos satèl·lits (estan llistats al costat de l’imatge) i fan un anàlisis visual comparant les imatges postinundació i preinundació.

    Entenc el que deis, i teniu raó. Però la funció del copernicus no és ser molt precisos, sinó donar una primera aproximació de l’impacte d’una catàstrofe com aquesta, informació molt valuosa pels equips de resposta.

    De fet, a part de les cases, si obriu l’imatge, veureu unes línies de color marro, que detallen fins on va arribar l’allau de fang. Com podeu imaginar, això és extremadament útil pels equips de rescat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.