No som un poble, som una família

Avui fa una setmana que amics i coneguts vàren viure un malson, possiblement el pitjor de les seves vides.
Una nit llarga, terrible, plena de pors i de fred.
Una nit que va donar pas a un dia on les notícies i les imatges costaven de creure: morts, desapareguts, fang per tot arreu, portes i finestres trencades, cotxes acaramullats, llàgrimes i mirades tristes.
Abraçades al mig del carrer i mirades que sense dir res ho deien tot.
El matí va anar passant i les hores següents varen convertir aquesta maleïda torrentada en una fantàstica riuada de solidaritat, però no una solidaritat qualsevol, una SOLIDARITAT en majúscules.
Els carrers intransitables de gent de tota edat que sense badar ni un moment se va arremangar per començar a buidar parets de vida, per començar a fer caramulls de records, per començar a donar conhort a qui ho havia perdut tot, absolutament tot…
Les històries de lluita i supervivència anaven i venien al ritme de les graneres.
El renou de pales, poals que van i venen, retros, camions i na Nena amb el tractor amunt i avall.
El jovent ens va fe creure que no tot està perdut, l’empatia d’altres pobles feia oblidar que no quedaven forces quan encara quedava molt per fer, el marró del fang que s’esvaïa començava a deixar entreveure colors d’esperança al mateix temps que s’esvaïa l’esperança de trobar amb vida el petit Arthur.
L’espai 36 desbordat d’onades i onades de més solidaritat, els accesos al poble colapsats de cotxes i cotxes arribats de tots els punts de Mallorca…
Passaven els dies i sortint de Sant Llorenç te n’adonaves que Son Carrió no era el mateix, que Artà i la Colònia estaven ferits, que s’Illot i Canyamel també havien patit i els dies passaven i n’Arthur no apareixia.

Passaven els dies i també te n’adonaves que allò que un grup de joves un dia havien imprès a unes camisetes havia quedat imprès en l’ànima de tots nosaltres: #NoSomUnPobleSomUnaFamília.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.