Les darreres paraules i La nit de Catalina Homar

AUDITÒRIUM SA MÀNIGA
Dissabte, 10 de novembre, 18.30 h
LES DARRERES PARAULES
De Carme Riera
Direcció: Rafel Duran
Amb Andreu Benito i Josep Orfila
Producció del Teatre Principal de Palma
Aforament limitat
Entrada: 10 €, 7,5 €

L’escriptora i acadèmica Carme Riera (Premio Nacional de las Letras Españolas 2015) s’endinsa per primera vegada als escenaris donant veu i cos a un personatge extraordinari, l’Arxiduc Lluís Salvador. Aquí, l’Arxiduc Lluís Salvador dicta al seu darrer secretari unes confessions personals, que rubricarà davant notari i que no es podran fer públiques fins 25 anys després de la seva mort.
A Les darreres paraules, Lluís Salvador se’ns presenta ara com un home autoritari, malsofrit i amb uns pocs escrúpols, que li permeten abusar dels més dèbils davant la seva privilegiada situació social.
El prestigiós actor Andreu Benito, que dona vida a l’Arxiduc, du més de tres dècades treballant al costat dels millors directors, com Fabià Puigserver, Josep M. Flotats, Lluís Pascual, Sergi Belbel, Mario Gas, Joan Ollé o Àlex Rigola.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cala Millor podeu veure Les darreres paraules i La nit de Catalina Homar en funcions consecutives.

Dissabte, 10 de novembre, 20 h
LA NIT DE CATALINA HOMAR
De José Carlos Llop
Direcció: Rafel Lladó
Amb Catalina Solivellas
Producció del Teatre Principal de Palma
Aforament limitat
Entrada: 10 €, 7,5 €

Un dels nostres més reconeguts escriptors, José Carlos Llop, dona veu per primera vegada a l’amant més popular de l’Arxiduc Lluís Salvador, Catalina Homar. Un nom gairebé tabú, un personatge que sempre ha passat com a secundari i pràcticament sense biografia.
Llop trenca amb aquest monòleg aquesta “cortina de secrets” que envolten la figura d’Homar. A l’obra, el personatge ens parla des de la mort. L’escenari sembla el Purgatori. És l’ànima de Catalina Homar qui ens explica què va ser la seva vida, i com un home, Lluís Salvador, li va obrir un univers inimaginable per una pagesa mallorquina de finals del segle XIX.
L’aplaudida actriu mallorquina Catalina Solivellas dona vida a aquesta altra Catalina en un tour de force que promet veritat, emoció i memòria.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.