Els nins i nines de CEIP Punta de n’Amer es preparen per celebrar el Dia de la Pau

Els nins i nines de CEIP Punta de n’Amer preparen ja motors per celebrar el dia de la Pau.Enguany dia 30 de gener celebrarem el 5è aniversari de Projectes Servei a l’escola. Tot començà en el 2015 amb la història de na Sadako Sasaki, nina japonesa afectada per la bomba d’Hiroshima.

El projecte es centra amb els infants i l’hospitalització. Al llarg de la setmana del 21 al 25 de gener cada grup anirà penjant davant la porta de les seves aules, mòbils amb grues realitzades amb origami, fetes amb paper reutilitzat. La idea és donar sentit a la reutilització allargant i donant una nova vida.Aquests han estat fets per l’alumnat de 4t, 5è i 6è amb la seva millor predisposició!

El desig comú ha de ser per la bona convivència del grup. Les grues de paper ens escoltaran i depenent de com ho facem, intentaran complir el nostre desig del 30 de gener.
Al llarg de la setmana també s’haurà de pensar entre tot el grup classe un racó del pati de l’escola o voltants (parc exterior, arbres, barreres, hall, …) on penjar la seva tira. Alguns faran servir el mètode 635 per treure entre tots les millors idees. Grups de 6 persones han de presentar 3 idees i tenen 5 minuts per pensar. Es duen al gran grup i d’allà es votarà la que agradi més per majoria.

Arribat el dia aniran al seu racó especial i penjaran el mòbil. El desig comú de tota l’escola és que una alumna nostra es pugui incorporar el més aviat possible. Va patir leucèmia i estam esperant que els metges li donin el s’ús. D’aquí la nostra pròpia història adaptada i per sort modificada de na Sadako i les grues de paper.

Si els temps ens acompanya omplirem el símbol de la pau, a terra dibuixat amb tots i cada un de nosaltres. Sonarà la cançó ‘Right to Peace’, per a nosaltres molt especial i que estarà coreografiada amb algunes paraules emprant el llenguatge de signes. En podrem trobar majoritàriament en anglès, paraules clau en castellà i que la pau és un DRET, en japonès. Després del Xinès, l’espanyol i l’anglès són els idiomes més parlats arreu del món i el Japonès pensant en l’origen del projecte. L’Objectiu es fer arribar el missatge de pau a quanta més gent millor.
INFORMACIÓ EXTRA:
Tots estau convidats a la festa que es realitzarà al nostre centre a partir de les 16 fins a les 19h. Hi haurà tallers, menjar i paradetes. Els diners recaptats aniran a la investigació del Càncer Infantil, a l’Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona)

11:30 – 19:30 hi haurà el bus de donació de sang per a tots/es aquells/es interessats/es. No vos oblideu el DNI! De 14h a 15:30 ens han reservat l’horari per als docents, personal no docent i membres de l’AMIPA. L’any passat aconseguírem doblar el nombre de donacions a la mitja anual de Sa Coma i triplicar el nombre de donants nous. Ens ajudau?

També és important saber que el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears és pioner en recollir llet materna. Així que si teniu conegudes en període de lactància animau-les a donar llet. La llet de donant és necessària en alguns prematurs o en nounats que han estat sotmesos a qualque intervenció quirúrgica i que no poden alimentar-se directament del pit de la mare.

També s’anima a fer-se donant de mèdul.laòssia i sang de cordó umbilical. Compartint aquest missatge també ajudau. És fàcil, és gratuït i no fa mal!

I com sempre diem: Si vosaltres no poguéssiu venir, però teniu coneguts que els pogués interessar participar d’aquesta festa, són igualment benvinguts. No dubteu en fer arribar aquest missatge al vostre cercle d’amics. Quan més serem, més riurem; però sobretot, més ajudarem!
En cas de necessitar més informació, ens podeu trobar a:
6thgradepuntadenamer.jimdo.com
O enviar-nos un e-mail a6thgradepuntdenamer@gmail.com.
Tots podem ser herois i heroïnes,
CEIP Punta de n’Amer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.