L’Associació «Sonrisa Médica” rep el premi “Metge Joan Lliteres”

Un any més Son Servera ha volgut commemorar l’alçament del cordó sanitari militar establert amb motiu de l’epidèmia de la pesta que va assolar la població l’any 1820; per això, el passat divendres, 1 de febrer, dia de sant Ignasi, es celebraren diversos actes commemoratius.
Els actes començaren a les 11 h del matí amb una missa solemne a l’Església de Sant Joan Baptista concelebrada pel Bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull, el rector de Son Servera Mn. Jaume Mercant, el de Cala Millor Fra Pere Vallespir, Mn. Tomàs Mascaró, i Mn. Rafel Umbert. El Bisbe va demostrar ser un bon coneixedor dels fets que van assolar la població serverina l’any 1820, i va tenir un record i pregaria especial per a tots ells i també per les víctimes de les inundacions del passat octubre.
Seguidament el Bisbe de Mallorca, el batle Antoni Servera, i el president de Sonrisa Mèdica, varen fer la tradicional ofrena foral a la figura del pastoret que ocupa la plaça de Sant Joan, .
A les 12 h, en el saló de plens de l’Ajuntament, es va lliurar el premi “Metge Joan Lliteres”, adreçat a atorgar un reconeixement públic als mèrits de diverses personalitats i institucions que vetlen per labors de consciència social. Aquest any s’ha reconegut la tasca de “Sonrisa Médica”, una entitat sense ànim de lucre que regala il·lusió i humor als hospitals de les illes amb els Pallassos d’Hospital com a eina terapèutica. El batle va destacar que «Aquesta entitat realitza una tasca molt lloable i regala alegria en moments difícils, per això creim que és una digna mereixedora d’aquest guardó».
Dins del marc d’aquest dia, l’horabaixa és va fer entrega dels premis del concurs de poesia i glosat “Sant Ignasi 2019” als centres escolars que han participat de la festa i han treballat el tema a les aules. La lectura de les creacions i l’entrega de premis es va fer al Teatre Municipal La Unió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.