Les obres d’ampliació de l’IES Puig de sa Font de Son Servera avancen a bon ritme

Comunicat Ajuntament Son Servera

El dilluns dia 25 de febrer, el batle del municipi de Son Servera, Antoni Servera al costat de la regidora d’Educació, Dori Moreno, altres representants municipals i professionals del centre han acompanyat aquest dilluns al conseller d’Educació i Universitat, Martí March, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda i al gerent del IBISEC, Miquel Coll en la seva visita a les obres d’ampliació de l’IES Puig de Sa Font de Son Servera, que estan a punt d’acabar-se.

Les obres de millora que es fan en el centre responen a la necessitat d’adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP bàsica de Cuina i restauració i de grau mitjà de Cuina i gastronomia, alhora que es millora l’accessibilitat en l’institut.

Durant la visita s’ha pogut comprovar l’avançat estat de les obres. S’ha vist el nou edifici de planta rectangular, similar al ja existent, que tindrà tres tallers: un de pastisseria, una de cuina i un de restauració. A part, comptarà amb nous espais per a serveis comuns de magatzem, congelació, refrigeració, neteja d’aliments, càmera freda i vestuaris.

Aquesta obra inclou també el projecte de millora d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, amb la millora dels itineraris exteriors i la incorporació de diverses rampes, la construcció d’un bany adaptat i la instal·lació d’un ascensor.
Cal recordar que en l’actualitat l’IES Puig de Sa Font de Son Servera té com a oferta educativa, entre tots els seus estudis, dos cicles formatius de la família professional d’Hostaleria i turisme (FP bàsica de Cuina i restauració i CFGM de Cuina i gastronomia), amb unes instal·lacions pròpies que no són suficients per a donar resposta als reptes i necessitats educatives que proposen aquests cicles formatius.
Des de fa anys, part de les classes s’imparteixen en les cuines cedides per un hoteler de la zona, però el fet que la temporada turística s’allargui de cada vegada més ocasiona que aquestes classes no es puguin impartir en les cuines de l’hotel mentre roman obert al públic, cosa que dificulta el correcte funcionament dels cicles. Per això, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, juntament amb l’IBISEC, va decidir ampliar l’IES amb la finalitat d’adequar un espai per a dur a terme els cicles formatius de Cuina.

De la reforma d’ampliació i adequació de la cuina es veuran beneficiats de forma directa els 61 alumnes que actualment cursen aquests cicles, però també de forma indirecta les futures generacions de la zona, ja que es garanteix poder dur a terme uns cicles formatius com els de Cuina i permet l’ampliació de l’oferta formativa de formació professional a una zona eminentment turística i amb molta demanda com és Son Servera-Cala Millor.
Les obres es van licitar el mes d’abril passat per un import de 943.850 euros i es preveu que finalitzen les pròximes setmanes amb la finalitat que el pròxim curs ja puguin ser usades pels alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.