Cloenda taller per a persones cuidadors i presentada l’Associació Mallorca Mans a les Mans, al Centre de Salut de Son Servera

L’Associació Mallorca Mans a les Mans, va ser convidada per l’infermer gestor de casos dels centres de salut de Porto Cristo i Son Servera, José Manuel Orán Hernández, a participar en la sessió final del taller per a persones cuidadores de sa Coma, Son Carrió, i Son Servera, que es va dur a terme al centre de salut de Son Servera, el passat dia 8 de març. A la sessió final els participants expressaren el seu agraïment pel taller impartit, on han pogut exposar el seus dubtes i problemes del dia a dia, com a cuidadors.
Acabada la darrera sessió el responsable del curs José Manuel Orán, va presentar i cedir la paraula a Maria Sastre (tresorera) i Cil Buele (vocal) de l’Associació Mans a les Mans. Explicaren que es tracta d’una associació que neix a Montuïri com a fruit d’un curs de cuidadors que s’hi realitzà l’any 2017 amb el lema «Cuidar al Cuidador». S’hi valora que «cuidar és responsabilitat de tots». D’aleshores ençà l’associació es va estenent per altres indrets de Mallorca: Montuïri, Algaida, Calvià, Palmanova, Vilafranca, Sant Joan, Manacor, Son Carrió, Artà, Palma (CS Escola Graduada, Can Pastilla, Santa Catalina, Son Cladera, Cine-Ciutat), etc.
De manera molt directa i molt sentida, na Maria Sastre explica fil per randa quins són els objectius principals d’aquesta entitat que vol promocionar el valor de cuidar pacients, vol donar visibilitat a les persones cuidadores i vol aconseguir millores en els serveis de suport institucional. L’associació manté la voluntat de pressionar les institucions perquè parin més esment a la situació que travessen les persones que prenen cura de pacients que no poden valer-se per si mateixos. Bé sigui reclamant que s’intensifiqui la labor que s’ha de fer als centres de salut, bé sigui insistint perquè IB Salut organitzi més tallers per a cuidadors, o insistint davant la Conselleria perquè es pagui la seguretat social dels cuidadors, o bé organitzin tallers per a pacients actius o establint relacions amb altres entitats socials de manera que se n’aconsegueixi una ajuda mútua.
Cil Buele, va explicar que al igual que la seva companya, ell també havia estat cuidador, per dues vegades, i que coneixia bé els dubtes i preguntes dels participants al curs. Informà als assistents sobre el serveis que presten altres entitats, com és el cas de la Creu Roja, amb el telèfon gratuït per a consultes de 9h a 21h (900 365 100). O de Càritas, amb una bossa significativa de cuidadors formats.
A l’actualitat l’associació compta amb més d’un centenar de socis, que paguen una quota anual de 10€ i reben la informació que es considera més adient per a la tasca que cal desplegar. Per acabar repartiren entre els assistents tríptics informatius sobre els objectius i les activitats de l’associació i fulls d’inscripció per fer-se socis. Per a més informació és pot contactar amb l’associació al tel. 685 258 333 o al correu mansalesmans@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.