Gran actuació de les Bandes de Música de Felanitx i Son Servera, al concert « A Dues Bandes» celebrat a l’Auditori de Felanitx

El passat dissabte dia 16 de març, a l’Auditori de Felanitx es va celebrar el concert titulat «A Dues Bandes» de Broadway al West End, a càrrec de la banda de Música de Felanitx dirigida per Víctor Ferragut , i la Banda de Música Local de Son Servera, sota la direcció de Joan Antoni Ballester.

Elconcert estava inclòs en el cicle de concert i festivals de Bandes de Música 2019, que organitza la Federació Balear de Bandes de Música, i patrocina el Consell de Mallorca. Presentà el concert, Gemma, membre de la junta directiva de la Federació, la qual va excusar l’absència del President, i va agrair als músics l’esforç i preparació que fan al llarg de l’any.
Un bon concert per part de les dues bandes que no escatimaren esforços i assajos per tal d’aconseguir i fer gaudir al públic assistent d’un excel·lent concert. El seu treball es va veure recompensat per el públic que demanava un bis, cosa que no aconseguiren. Més que comentar o valorar l’actuació de les bandes, vaig tenir l’oportunitat de parlar un moment amb els presidents de les bandes, Xim Tomas, i Luis Miquel Lliteres, els quals es mostraren molt satisfets dels resultats i del intercanvi que ha beneficiat a les dues bandes. També vaig parlar amb els directors, i aquesta és la valoració que fan d’un concert que sens dubte serà recordat per la gran actuació de les dues bandes.

Xerrada amb en Víctor Ferragut, director de la Banda de Música de Felanitx
Víctor, què trobes del concert a dues bandes?

Des del meu punt de vista, De Broadway al West End ha estat un concert a dues bandes amb un repertori variat, entretingut i atractiu tant per als músics com per al públic assistent al concert.
Què destacaries de les obres elegides?
Amb la Banda de Música de Felanitx ens vàrem decantar per dues seleccions totalment oposades, a la vegada que icòniques, del gènere del teatre musical. Les 3 danses arranjades per Ian Polster del musical West Side Story són molt exigents tan a nivell tècnic com a nivell rítmic i crec que la Banda de Música de Felanitx va oferir una interpretació sòlida a nivell col·lectiu, en cada un dels tres moviments. Voldria destacar sobretot la bona feina i concentració de tots els músics en el Cool, sens dubte el moviment més complex per als músics felanitxers. Destacar també el bon paper de tots i cada un dels solistes, estic molt satisfet de la resposta dels músics. En l’arranjament de Johann de Meij sobre els principals motius del musical Annie en destacaria el bon gust, l’equilibri i versatilitat que mostrà la Banda en la seva interpretació.
Després d’un any com a director estàs satisfet de la resposta de la banda?
Després de poc més d’un any a la Banda com a director artístic estic molt satisfet del compromís i esforç de la plantilla tan en la bona imatge donada a cada una de les funcions, així com en l’assistència als assajos. Sens dubte Felanitx pot estar ben orgullós de la seva Banda.
Satisfet de la interpretació conjunta amb la Banda de Son Servera?
Sobre la interpretació de la secció de Marcel Peeters de la partitura dels Miserables només puc dir que va ser un plaer haver pogut dirigir ambdues bandes. Tot i que personalment ja ens coneixem d’altres projectes amb la Banda de Música Local de Son Servera, i especialment amb el seu director en Joan Antoni Ballester. Crec que tots els seus membres demostraren una gran professionalitat interès i atenció durant l’assaig conjunt per tal de poder adaptar i ajustar el treball fet prèviament amb en Joan Toni i oferir així una molt bona interpretació conjunta d’aquesta selecció.
Xerrada amb en Joan Antoni Ballester director de la Banda de Música Local de Son Servera
Joan Antoni, content dels resultats del concert?
Un dels principals objectius a treballar amb banda serverina és la flexibilitat. Flexibilitat d’estils, de temàtiques i de maneres de fer i ajuntant-nos amb altres bandes, i els músics ser dirigits per un altre director, ens ajuda molt a treballar això. Estic molt content dels músics i dels resultats.

Amb quines altres bandes heu fet concerts?
Amb les bandes de música de Llucmajor, s’Almudaina, Sant Llorenç…i l’any passat iniciàrem aquest contacte amb la banda de Felanitx, que va venir al Festival de Bandes de Música de Son Servera que feim a l’estiu a l’Església Nova de Son Servera, i vam poder treballar junts el West Side Story de Leonard Bernstein en l’any del seu centenari.

Ha estat mol bé la vostra actuació d’anit, aquesta darrera és de molta dificultat…
Gràcies Magdalena, en aquesta ocasió hem tornat la visita amb un programa pensat des dels musicals. Per la nostra part The Lion King Broadway Seleccions i The Phantom on the Opera. Aquesta darrera peça és de major dificultat com bé tu dius, i ens ha donat l’oportunitat de treballar molt amb el grup. La música dels musicals ens ofereix una oportunitat de créixer molt com a músics molt completa: és música molt expressiva i de caire molt melòdic on treballar la sonoritat i l’expressivitat de la banda resulta imprescindible; però al mateix temps són obres modernes amb un fort esperit de la música pop i per tant el component rítmic hi és molt present. Una feina ben completa.

Estau d’enhorabona els director i músics. Ha estat un passada de concert …
Gràcies, sa veritat és que el concert ha estat increïble, les dues bandes havíem treballat molt, i la feina conjunta amb la Banda de Felanitx i especialment amb en Víctor és molt enriquidora, ja ho va ser a la primera trobada de l’any passat. Poder treballar, Les Miserables, amb ells per acabar el concert ha estat tot un luxe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.