Bon treball de les bibliotecàries del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar

Tot i que encara no ha començat el tradicional mes del llibre és de destecar el bon i gran treball que fan al llarg de l’any les les bibliotecàries del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar: Maria Isabel Pont, Assumpció Riera, i Antònia Brunet. Els hem demanat un resum de les activitats duites a terme el mes de març i aquest és el resultat. Enhorabona a totes elles per la seva amabilitat i bon fer envers dels nombrosos usuairis de totes les biblioteques del terme.

Maria Isabel Pont (Biblioteca de Sant Llorenç)
Les activitats d’aquesta setmana han estat L’AVENTURA DEL CLUB DE LECTURA, amb els alumnes de 4rt de primària del CEIP Mestre Guillem Galmés que s’han convertit amb uns autèntics exploradors de llibres .Després de 3 mesos ha arribat el moment de despedir aquesta activitat, i ho hem fet amb la tertúlia del darrer llibre que hem llegit, DESDE UNA ESTRELLA DISTANTE i EL VIAJE DE DOBLE-P. L’activitat és conduïda i dirigida per n’Eulari Arlès. Quedàrem que el curs que ve seguirem explorant libres.

Seguirem amb un TALLER EN FAMÍLIA a càrrec de na Cati Forteza d’UROO! A on vàrem fer totes les “joies” que vàrem poder, arracades, polseres, collars, anells, clauers, etc. Pasta fimo de colors, fils de colors, bolles, anelles, etc ,moltes ganes, molta imaginació i molta complicitat entre nins i pares.


Assumpció Riera (Biblioteca Son Carrió)
Aquesta setmana, a la Biblioteca municipal de son Carrió, hem continuat amb les tertúlies dels clubs de lectura escolar, que enguany vàrem iniciar amb un poc de retràs degut als esdeveniments de l’octubre.

Així i tot, per la biblioteca ja han passat gairebé tots els cursos i, aquest dimecres hem tingut la graduació i, en conseqüència, el comiat, de la generació d’alumnes del 2007.
El primer llibre que els vàrem proposar, com una prova pilot, ja que mai havíem fet clubs de lectura a alumnes més petits, va ser L’ÚLTIM VIOLÍ, d’Anna Manso. Així es varen anar familiaritzant amb el que significava un club de lectura i varen entrar en contacte amb la literatura de la mà de n’Eulari Arlès.

Al llarg dels cursos han conegut nombrosos autors i gèneres, sempre contrastats i explicats pel que han pogut anar desenvolupant el seu propi esperit crític.

A la darrera tertúlia, on teníem damunt la taula, TERROR A LA XARXA D’ Álvaro Colomer, hem pogut assaborir tot el que han après al llarg dels anys … la fluïdesa en la lectura, la riquesa de llenguatge, la pràctica de parlar en públic, els raonaments en grup i, sobretot, el plaer per la lectura.

Tot just hem acabat, els hem fet entrega del diploma que els acredita com a AUTÈNTICS EXPLORADORS DE L’AVENTURA DEL CLUB DE LECTURA
Enhorabona a tots i recordeu que “ qui estima la lectura ho té tot al seu abast “ William Godwin.

Per explicar el projecte –
Des de la Biblioteca Municipal de son Carrió, un dels projectes educatius que ens encoratja més és l’Aventura del Club de lectura escolar, adreçada als alumnes de primària del CEIP Sant Miquel de son Carrió. La idea va partir de la necessitat d’incitar a la lectura i promoure l’entusiasme i l’amor pels llibres entre els nins i nines. Vàrem llançar el projecte, amb timidesa, en el 2013 i des d’aleshores hem anat avançat i oferint lectures, en català i/o castellà, a tots els cursos. La resposta dels nins sempre ha estat molt positiva i, gràcies a la col·laboració dels mestres i a la professionalitat de n’Eulari Arlès, hem aconseguit nous i bons lectors.


Antònia Brunet (Biblioteca sa Coma)
Pel que fa a la biblioteca de sa Coma han tengut un mes de març carregat de bones activitats, s’han duit a terme les cloendes del projecte de poesia “Poesia tu, poesia jo…poesia tots” amb els alumnes de 4 i 5 anys d’infantil i els alumnes des de primer de primària fins a quart del CEIP Punta de n’Amer. Aquest projecte que fou guardonat al concurs nacional de dinamització lectora Maria Moliner 2018 ja és el segon any que el fan amb una gran accepatció per part dels infants i mestres.

Dins la darrera setmana de març també han duit a terme les quartes tertúlies de l’Aventura del Club de lectura els alumnes de segon fins a cinquè. Una setmana, que n’Antònia, ha qualificat plena d’emocions ja que els nins i nines de 1r B del CEIP Punta de n’Amer han fet la seva primera tertúlia després d’haver explorat el llibre de na Maria Llufa. Un llibre que han trobat divertidíssim i que els ha agradat molt.

I després els alumnes de 6è A i 6è B han duit a terme la seva darrera tertúlia com a exploradors de la nostra/seva Aventura del Club de Lectura. Les tertúlies han esta molt especials i molt divertides, ja que els havíem preparat una petita sorpresa!!!

Acaba una etapa i en comença una altra segurament igual o més emocionant que aquesta!! No deixeu mai d’explorar llibres, són molt bons companys de viatge!! Els han recomanat n’Eulari i n’Antònia.

I ja per començar el mes d’abril, mes del llibre per tradició a la biblioteca de sa Coma han duit a terme una sessió de contes per adults de la mà de l’experta narradora Teresa Grau. Na Teresa passa la setmana a l’illa i no han volgut desaprofitar l’oportunitat de poder gaudir d’una sessió amb ella. És la primera vegada que a la biblioteca es fa una sessió de contes per adults i l’acceptació no podia ser més bona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.