Presentació del llibre “Esclaus oblidats. Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942)”

El proper dissabte, 1 de juny, a les 20.00 h, a la Biblioteca Municipal Salvador Galmés, es durà a terme la presentació del llibre Esclaus oblidats. Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942), de la llorencina Maria Eugènia Jaume Esteva. A més, l’acte comptarà amb la presència Jaume Claret, doctor en història, que presentarà l’acte. 

Segons l’autora, Maria Eugènia Jaume Esteva, el llibre es centra en les infraestructures, els camps de concentració i de treball, que es van obrir arreu de Mallorca entre el 1936 i el 1942. Aquest és el primer estudi realitzat fins al moment a partir de fons inèdites i que recull de forma exacta els emplaçaments, les carreteres i les infraestructures de defença que els presoners foren obligats a construir. A més, el llibre inclou documentació gràfica que demostra on estaven situats, quines carreteres van construir i quina era la vida diària dels presoners.

El resultat és un estudi complet que multiplica en nombre els camps de concentració i treball que s’havien detallat amb anterioritat, alhora que comptabilitza un nombre molt elevat de construccions que són la basa de les carreteres actuals i de les infraestructures properes a les platges de l’illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.