Son Servera consolida la seva aposta per la cultura, l’art i l’artesania amb la Fira, la Fira Nocturna i la Nit de l’Art

El passat cap de setmana el poble de Son Servera es va omplir de visitants tant el dissabte vespre com el diumenge matí.
La VII Nit de l’Art, el Firó Nocturn i la Fira varen treure al carrer el millor de l’art, la cultura, la gastronomia i artesania durant tot el cap de setmana a Son Servera. El poble es va omplir de visitants amb ganes de descobrir el que s’havia preparat en aquestes tres de les cites més imprescindibles de les festes serverines.
Un cap de setmana, antesala a les festes patronals, que va donar el sus a les 19:00h amb la VII edició de la Nit de l’Art, un variat espectacle on es veuen representades gairebé totes les arts, per una hora més tard, continuar amb les paradetes de tapes, entre les que cal destacar un any més, la paradeta de les valentes dones de «Son Servera Solidària», i els concerts que han amenitzat una vetllada cultural i gastronòmica.

Nit de l’art
El poble es va convertir en una sala d’exposicions amb el programa de la Nit de l’Art. Amb activitats pensades per a tots, gairebé totes les expressions artístiques hi han tingut cabuda.
La plaça de Sant Joan va acollir la música, el centre cultural Ca’s Mestre Fornaris activitats pels més petits amb contacontes i una exposició infantil, el Teatre La Unió ha oferit als amants del teatre sessions de teatre breu, mentre que en el Centre d’Informació Jove s’ha pogut escoltar un recital de poesia. Per la seva part, l’Espai Cultural Miquel Vives ha acollit fotografies de Vanessa Garcia i la Sala del Carrer Sol les pintures de Sebastià Martí. Amb tot, una de les més visitades i impactants ha estat l’espai de l’Església Nova on s’han donat cita, juntament amb les exposicions, diversos vídeo-mappings; activitats interactives perquè el públic hi formés part amb primera persona. La Capella Fonda de l’Església Nova de Son Servera enguany es va dedicar a l’exposició de pintures i il·lustracions de Alejandra Castillo Campoy.
En total set espais que han convertit aquesta nit en una de les cites culturals més consolidades del Llevant mallorquí.
L’Esperat espectacle de Llums a l’Església Nova va tancar la Nit de l’Art.
Fira Ramadera
La tradició més arrelada del poble ha omplit els carrers principals de Son Servera amb paradetes que han permès mostrar el millor de l’artesania, la cuina i de l’empresariat.
Les Cases de ca s’Hereu han tornat anys enrere per a mostrar com vivien els agricultors serverins. Una mostra de cuina tradicional de la qual ha destacat l’elaboració en directe de confitura d’albercoc i cabell d’àngel, ha estat una de les zones estrelles d’aquesta fira on, els centenars de persones que l’han visitat han pogut degustar de molt bon gust aquesta creació gastronòmica.
Una fira on no han faltat tampoc els cotxes i motos antics, bonsais, jocs tradicionals i tallers que han arrodonit un diumenge familiar on el temps ha acompanyat. I la música dels Xeremiers des Puig de Sa Font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.