El Rotary Club Mallorca va atorgar el guardó d’Humanitats 2019 al pianista Andreu Riera

La XXXII edició dels premis del Rotary Club Mallorca, ja tenen guardonats; el pianista Andreu Riera ha estat distingit amb el guardó d’Humanitats; el Premi Carlo Corsini de Serveis a la Comunitat, és per Tolo Guells, impulsor de la marxa Des Güell a Lluc a Peu; i Edicions 6A ha estat el guanyador del premi d’Arts Plàstiques.
El premis varen esser entregats a la seu Caixa Fòrum de Palma, el divendres dia 7 de juny, per la presidenta de l’entitat Maria del Carmen del Valle Millán, acompanyada dels components de la junta directiva.
Com no podia ser menys, la música del gran pianista manacorí Andreu Riera va posar el punt i final a l’entrega dels premis. Va interpretar: La Sonata del Pare Soler, Nocturn de Chopin, Clar de Lluna de Debussy, i Dansa del Foc de Manuel de Falla.
Enhorabona a tots els premiats i de manera especial a l’admirat pianista i amic, Andreu Riera.

Apunts Biogràfics d’Andreu Riera Gomila (Manacor 1965).
Andreu Riera, és un dels pianistes espanyols més significatius de la seva generació. Començà els seus estudis musicals a l’Escolania de Lluc, cantant com a blauet. Completa la seva formació a Palma, Madrid, Viena i Londres. Destaca la seva versatilitat de poder combinar recitals de piano sol, solista amb orquestra i pianista concertant d’orquestra, concerts de música de cambra, recitals amb cantants, pianista de corals, recitals de piano i poesia, i espectacles de música amb teatre i/o dansa.
Ha resultat guanyador d’importants premis com el Infanta Cristina (Madrid), l’Internacional Jacinto Guerrero ( Madrid), l’Internacional Frederic Mompou ( Barcelona) o Premi Bärenreiter de l’Internacional Mozart (Salzburg),etc. Ha actuat a importants sales de concert com el Palau de la Música de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid, Palacio de Festivales de Santander,St.James Picadilly i South Bank de Londres, Bridgewater Hall de Manchester, Bath Festival Hall, Instituts Cervantes de Londres, Viena i París, Teatro Sistina de Roma, teatro Manzoni Milano, el Lincoln Centre de Nova York, Teatro Nacional de San José de Costa Rica, John Hopkins University Symphony Hall de Baltimore, etc. Són de destacar les seves darreres actuacions a l’Elesbash Hall de la University of the City of New York, estrenant l’obra per a Piano sol “Mentum” del compositor Parera Fons, el cicle integral de les polonesas de F. Chopin al Palacio de Festivales de Santander durant l’any Chopin 2010. Ha actuat al Festival Internacional Pro Bono Musicae de BielskoBiala, Polònia, al Festival de Música Coral de Nancy, França, així com a la MendelssohnRemise Saal de Berlín. Ha actuat a Baltimore, USA, amb la John Hopkins Symphony Orchestra i al Teatro Nacional de San José de Costa Rica tocant el 2º concert per a piano de F. Chopin amb l’orquestra de la UCR de Costa Rica. Allà a Costa Rica, també ha impartit els darrers 3 anys unes Masterclasses per alumnes de piano de La universitat de San José. A l’any 2017 va actuar a Graz, i a l’Auditorio Centrocentro de Madrid. També interpretà el Concierto de la Malvarrosa d’Antón García Abril amb la Simfònica de les Illes Balears sota la batuta del directo Pablo Mielgo. L’any 2018 va actuar a festivals importants d’Àustria (St. Pauler Kultursommer) i Holanda (Vlieland), així com també en el Festival de la Ría “Enrique Correra”, Astúries. Ha fet concerts amb importants solistes com José Luis García Asensio, Vartan Manoogian, Agustín León Ara, Kim Scholes, Amparo Lacruz, Jessie Levine, Claudi Arimany, Josep Francesc Palou, Enrique Sánchez, José Luis Estellés, Joan Enric Lluna, Andrew Marriner, Thomas Indermühle, Isabel Rey, Manuel Cid, Lucero Tena, Maria del Mar Bonet, etc. I amb directors d’orquestra com Edmon Colomer, Josep Vicent, Philippe Bender, André Bernard, Misha Rachlevski, Enrique García Asensio, Josep Pons, Lukas Foss, etc. Entre els seus compact discs destaquen: Piano Promenade, Música i Mots, Syrinx, Elements i Impressions amb música de Josep Prohens, Kaiassa, 12 Pinzellades, Winter in Flames, Röntgen&Brahms, Voramar i Cinema per a 3, amb música de Rafel Aguiló i produït per a Joan Bibiloni, Música Insensata per a solo piano d’Enric Granados i Antoni Noguera, produït per Ca’s Músic, i el seu darrer CD Ficció, amb música de Josep Prohens.
És professor titular del Conservatori Superior de les Illes Balears i membre numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma de Mallorca.
Entre les seves distincions destaquen la A d’Or de l’Associació Cultural s’Agrícola de Manacor, el Premi Popular de la Cadena Cope 2015, el Premi Blauet d’Or 2017, i la darrera distinció 7 de juny 2019, amb el Premi Humanitats 2019 del Rotary Club Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.