Signat el pacte de Govern a Son Servera entre el PSIB-PSOE, i els Independents per Son Servera

Avui a les 12 del migdia ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Son Servera, l’acord de Govern entre la portaveu del Partit Socialista de Son Servera, Natàlia Troya, i la portaveu del grup Independents per Son Servera, Cala Millor, i Cala Bona, Margalida Vives.

On, han presentat als mitjans de comunicació l’acord de govern al que han arribat per governar a la propera legislatura. Segons l’acord arribat serà la candidata del PSOE, Natàlia Troya, la que assumirà la batlia els propers quatre anys, ja que el PSOE va aconseguir 6 regidors i els Independents 3. Els dos partits es coneixen molt bé ja que duen governant junts 12 anys.
Per tant seran quatre anys de batllia per la candidata del PSIB-PSOE, Natàlia Troya, i la primera tinença de batllia per a la candidata d’Independents Margalida Vives, així com també la presidència del Consorci de Turisme”

Document presentat

Signat el Pacte de Govern del PSIB-PSOE/Independents per Son Servera

Son Servera, 14 de juny de 2019

D’una banda, Natalia Troya Isern, en qualitat de regidora electe de l’Ajuntament de Son Servera i representant del grup polític PSIB-PSOE.
De l’altra, Margalida Vives Andreu, en qualitat de regidora electe de l’Ajuntament de Son Servera i representant del grup polític INDEPENDENTS PER SON SERVERA.

Exposen

1. Que els dos grups municipals, una vegada analitzats els resultats de les passades eleccions municipals de dia 26 de maig i després d’haver duit a terme les reunions adients amb altres formacions i d’haver consultat les respectives assemblees locals, acorden subscriure aquest document denominat “Pacte de Govern de l’Ajuntament de Son Servera (legislatura 2019-2023)”.

2. Que els regidors signants, en representació dels respectius grups polítics, expressen el seu acord sobre els següents punts que consideren el fonament del Pacte de Govern:

a) Suma d’esforços d’ambdós partits amb la finalitat de cercar les línies de gestió i d’actuacions més beneficioses per a la ciutadania.

b) Les posicions de cada grup polític, des de la independència en la presa de decisions de cadascun, volen confluir en un projecte comú que els comprometi amb aquest Pacte i que ha estat configurat a partir dels àmbits programàtics compartits pels dos grups polítics.

c) Les dues formacions acorden redactar unes actuacions conjuntes que seran la base de les actuacions del Govern municipal (annex I).

d) Les dues forces polítiques acorden atorgar el vot a la Batllia a la candidata del PSIB-PSOE per al període de quatre anys. En la mateixa línia de compromís, es pacta la primera tinença de batlia per a la candidata del partit Independents per Son Servera.

e) Per al bon desenvolupament d’aquest Pacte de Govern, els dos grups polítics assumeixen com a propis el principis de responsabilitat, lleialtat, confiança i cooperació a fi de sumar esforços al servei de l’interès general del municipi.

f) S’acorda que es farà una reunió setmanal amb tots els membres de l’Equip de Govern a fi d’exposar les línies de feina de cada regidoria i pactar-ne les actuacions conjuntament, amb la intenció que cadascun dels regidors estigui informat i pugui participar en la pressa de decisions.

g) Es respectarà el dret de cada grup a presentar i a debatre les propostes que creguin oportunes, essent cadascun totalment independent en les seves decisions, sempre que no afectin aquest Pacte de Govern municipal, els assumptes de govern i la gestió conjunta.

h) Si per algun motiu algun del membres de l’Equip de Govern fos implicat en un procediment judicial en l’exercici del seu càrrec, es comprometen a la renúncia al càrrec públic en cas d’obertura de judici oral, sigui quin sigui el delicte imputat, i en cas d’imputació i/o condemna per delictes vinculats a temes de corrupció, llibertat i indemnitat sexual (assetjament, abús o violació), contra la integritat moral o per violència de gènere.

Per tot això, els regidors i les regidores abans esmentats formalitzen i signen aquest Pacte per al mandat 2019-2023 que ha de regir el consistori de Son Servera en el propers quatre anys.

Signatures

Natalia Troya Isern Margalida Vives Andreu
PSIB-PSOE Independents per Son Servera

REGIDORIES:

A) PSIB- PSOE
Urbanisme
Vies i obres
Patrimoni
Mobilitat
Comerç i Mercats
Educació
Gent Gran
Cultura
Joventut
Normalització Lingüística
Comunicació
Igualtat i LGTBI
Recursos Humans
Esports
Policia
Participació Ciutadana

B) INDEPENDENTS PER SON SERVERA

Medi Ambient
Turisme
Hisenda
Fires i Festes
Serveis Socials

Totes aquestes àrees es poden anar modificant al llarg de la legislatura i en funció de les necessitats.

Representats a consorcis, federacions i altres organismes:

REPRESENTANT DE LA FELIP : PSIB-PSOE
PRESIDÈNCIA DEL CONSORCI DE TURISME DE SON SERVERA I SANT LLORENÇ DES CARDASSAR: INDEPENDENTS PER SON SERVERA
FONS SOLIDARI I DE COOPERACIÓ: INDEPENDENTS PER SON SERVERA
AGÈNCIA DE DISCIPLINA URBANÍSTICA: PSIB-PSOE

Annex I
PROJECTES

1. Pacificació del centre de Son Servera amb la creació de noves àrees d’aparcament als voltants del centre per reduir el trànsit rodat a les zones més cèntriques i ampliació dels horaris de la zona ACIRE, a implantar en un termini màxim de dos anys a partir de l’inici de la legislatura.

2. Reforma dels carrers Sant Antoni, Pere Antoni Servera, Joana Roca i Cos, i rehabilitació del carrer Binicanella.

3. Nova àrea integral de jocs infantils a tot l’espai de la plaça Nova.

4. Reordenació de les zones d’aparcament de Cala Millor; carrers Na Penyal, Vinya del Mar, Ca s’Hereu i Binicanella.

5. Reforma i millora del parc infantil situat a la zona del Müller, i ampliació de l’Skate Park.

6. Bonificació en l’import de circulació per a vehicles elèctrics i incentivació en la compra de bicicletes elèctriques per a particulars per mitjà de subvencions municipals.

7. Modificació del Catàleg de Patrimoni.

8. Promoció i foment de la figura dels educadors de carrer i dels educadors socials.

9. Implementació de programes per promoure el voluntariat en tots els àmbits: socials, mediambientals, patrimonials, culturals, esportius, etc.

10. Dotació de centres de convivència per a l’oci i implementació de programes específics al nucli costaner per a la prevenció del risc d’exclusió social per a joves i infants.

11. Dotació d’un centre d’informació jove al nucli costaner, amb el mateix model que a Son Servera.

12. Dotació de policia especifica per a les àrees de Medi Ambient i Mercat (UMA i MERCATS).

13. Les subvencions atorgades des del Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics es repartiran proporcionalment entre la zona costanera i el nucli urbà de Son Servera.

14. Remodelació integral de la plaça del Mercat.

15. Col·laboració del Departament de Serveis Socials i el Departament d’Igualtat per sumar esforços en la lluita contra la violència masclista.

16. El despatx d’atenció de Batlia es desplaçarà un cop a la setmana a Cala Millor.

17. Creació d’assemblees ciutadanes, com a mínim una vegada a l’any, per part de tots els membres de l’Equip de Govern.

18. Redacció d’un nou pla de mobilitat a Cala Millor per millorar l’accessibilitat de la ciutadania amb l’objectiu d’incrementar-ne la qualitat de vida.

19. Obertura del centre de dia els dissabtes i festius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.